7 особености на тантрическия секс

Тантрическият секс е сложно понятие, което е заобиколено от много митове и неразбиране.

Затова е изключително важно да вникнеш в смисъла му с помощта на специалистите. Какво всъщност е тантрически секс и как да го практикуваш!

Тантрическият секс е сбор от сексуални техники, които водят началото си от индуистката Тантра и ти дават усещане, което се различава от обикновения секс. Много хора изпитват нови чувства, с различна дълбочина, непознати вариации на оргазъм, чувстват по-силно любовта и привързаността към партньора.

1. Отсъствието на оргазъм е нормално

В тантрическия секс човек често се чувства по-добре, без да стига до оргазъм, получава повече енергия и усеща повече и по-силна любов. Така че да гониш оргазма на всяка цена, не е необходимо: опитай да „вдишаш“ всяко усещане и му се наслаждавай.

2. Сърцето ти – също е интимен орган

Представи си, че вдишваш всички усещания и ги прекарваш през сърцето, колкото и странно да ти звучи това. Именно по този начин енергията те изпълва в тантрическия секс.

3. Живей в настоящето

Остави настрани притесненията, слушай тялото си, започни всички усещания.

4. Не бързай

Колкото по-бавно се движиш, толкова повече чувства. На теб ти остава повече време за получаването на удоволствие от всяко едно усещане. Ако ти истински вникнеш в тази практика, ще можеш да получиш удоволствие, дори когато партньорът не се движи.

5. Получавай оргазъм на вълни

Обикновеният оргазъм – е стигането на върховия момент и намаляване на усещанията. В тантрическия секс оргазмът идва на приливи, той е по-дълъг, по-остър и по-приятен.

6. Обичай тялото на партньора

Често партньорите са прекалено вглъбени в получаването на удоволствие. В тантрата е важно да обичаш и да приемаш тялото на партньора, това, което ти усещаш.

7. Преминавай през върхове и падини

Обикновеният секс е постоянно движение нагоре. В тантрическия секс всичко е различно: създаваш удоволствие, отпускаш се, наслаждаваш се на усещанията, почиваш си – и отново се хващаш на „работа“.

Източник: cosmopolitan.bg