7 неща, които разкриват, че някой е влюбен в теб

Изглежда, че любовта не само ни кара да се чувстваме въодушевени и да имаме пеперуди в стомаха си.

Но обикновено оказва голямо влияние върху цялото ни състояние, независимо дали става дума за изчервяване или прекомерно изпотяване, или чрез преминаване през хормонални и психологически промени. Тези симптоми понякога могат да бъдат толкова очевидни, че можете лесно да разберете кога човек е влюбен във вас, дори и да претендира, че сте му безразлични.

Ето ги и “симптомите”:

7. Хормонални промени

Вече е известно, че група от определени хормони е отговорна за силните чувства. Освобождаването на тези хормони кара хората да изпитват романтични чувства и страст, които не могат да контролират много добре. Но мъжките признаци на влюбване се различават от тези при жените.

На първо място, техните емоционални и сексуални предпочитания съвпадат: мъжете стават по-романтични, нежни и внимателни поради окситоцина, докато жените изпитват изблици на енергия и високо сексуално желание заради тестостерона. Но за съжаление, когато нивото на хормоните се върне в нормалното си състояние, жените чувстват липса на внимание, а мъжете пропускат много интимни моменти.

6. Гласови промени

Промените в тялото ни не спират, когато периодът на страстна любов свършва. Нашият глас, например, продължава да се променя. Според едно проучване, когато една жена говори на любимия си, гласът й става несъзнателно по-мек. От друга страна, други изследвания разкриха, че жените могат да манипулират гласовия си тон, като го правят по-нисък, с повече вибрации, за да бъде по-привлекателен.

Но това е така защото, мъжете несъзнателно предпочитат жени, чийто глас е “женствен”. Всичко е в нашите инстинкти: такъв глас показва, че една жена се грижи и е надеждна и е готова за дългосрочни отношения. По-нисък глас привлича мъжете само физически, тъй като става въпрос най-вече за сексуален интерес.

5. Неконтролируемо зачервяване

Момчето или момичето на вашите мечти влиза в живота ви, усмихва се и минава покрай вас. Може да не изглежда като нещо специално, но бузите ви вече са червени и не можете да направите нищо.

Съвременните психолози откриха, че зачервяването е действително полезно и може да ви направи по-привлекателни. Според една теория, това е естествена реакция към страха от “разкриване”. Психологът Рей Крозие интервюира много хора за ситуации, които ги карат да се зачервят, и откри, че това обикновено включва потенциалното излагане на нещо лично, което не е свързано с неудобни ситуации. Изчервяването може да е физиологична реакция от шока, че вашата тайна може да стане публична. Но как това може да предизвика привличане към друг човек? Лесно е: в такива случаи червеното ви лице показва, че искате да избегнете прекомерно внимание, създавайки впечатление за срамежлив и по-малко нарцистичен човек. И ако разгледаме факта, че зачервеняването е неконтролируемо, можем да кажем, че това е една от най-надеждните черти на честността.

4. Костите на мъжете стават по-силни

Ето някои добри новини за мъжете! Проучванията в Калифорнийския университет в Лос Анджелис показват, че омъжените мъже и мъже в дългосрочни взаимоотношения (особено тези, които са на възраст над 25 години) имат по-здрави и по-силни кости. Но ето едно важно събитие: връзката или бракът са по-щастливи, когато една жена се грижи и подкрепя. По време на това проучване беше установено, че ако една жена не е нежна и обичаща, мъжа няма висока костна сила.

3. Разширени зеници

Очите играят наистина важна роля в началото на връзката, а промените и движенията на очите са най-надеждните сигнали, когато става въпрос за разбиране на настроението ни, докато прекарваме време с любимия ни.

Учените вече са доказали, че разширяването на зениците не зависи само от светлината, но и от нашето емоционално състояние. Ето защо влюбените хора гледат в очите на другите: те несъзнателно се опитват да видят дали това може да се види в човека, в който са влюбени.

2. Болезнено състояние

Объркване, нервност, промени в настроението, загуба на апетит и умора също са в списъка на симптомите, които се причиняват от влюбването. Телата ни ни съобщават, че се забъркваме в наистина силни чувства.

Кортизола, хормона на стреа, може да бъде една от причините за нашето страдание, защото когато човек се влюбва, той изпитва много емоции и голям стрес. Например кръвоносните съдове в стомаха ни се свиват и чувстваме гадене. Като правило, всички неприятни симптоми изчезват, когато отношенията ни станат по-стабилни и няма повече несигурност. Но понякога тези чувства могат да се върнат като по време на сватба или ако нещо се обърка в една връзка.

1. Суперсили

Вероятно сте чували за хора, които правят невъзможни неща в извънредни ситуации: майки са вдигнали коли със собствените си ръце, за да освободят детето си.

Истината е, че любовта и страхът буквално ни дават свръхсили. И това се случва повече при родителите, но и в любовта. Това се дължи на окситоцина, който се освобождава в нашите тела, когато се влюбим и всъщност може да увеличи нашата толерантност към физическата болка. Ето защо хората, които изпитват това силно и красиво чувство, мислят, че са в състояние да направят всичко за любимия си.

Източник: brightside.me