7 начина за облекчаване на напрежението за 3 минути

Стресът е нещо, което всички понякога изпитваме, дори когато се опитваме да останем спокойни. Различни ситуации могат да ни разстроят всеки ден. Разбира се, ние знаем, че трябва да си почиваме повече, а не да се натоварваме толкова много, но на практика това може да е доста трудно. Дните ни са много натоварени и не винаги е възможно да изберете момент за почивка и релакс.

Често можете да чуете съветите, че трябва да отидете на занятия по йога, за да облекчите стреса, или да оставите повече време за себе си. Разбира се, това е страхотно, но може да не е много практично, когато имате натоварена седмица. Какво може да се направи за облекчаване на стреса възможно най-скоро?

Ето 7 интересни начини, които можете да използвате за облекчаване на стреса, които няма да отнемат повече от 3 минути.

Настройте се позитивното

Определено в живота ви има някой, който винаги е в добро настроение, без значение какво се случва. Когато трябва да се отървете от стреса възможно най-скоро, можете да пишете на този човек, който ще ви помогне да се почувствате по-добре. Това може да бъде вашата сестра, брат, най-добър приятел, съсед, приятел, приятелка, буквално всеки. Ако те накара да се усмихнеш и осъзнаеш, че всичко не е толкова лошо, това е важното.

Поемете няколко дълбоки вдишвания

Дълбокото дишане е нещо, което изглежда толкова просто и очевидно, но може да не си спомните това, когато преживявате напрегнат ден или стресиращ момент в живота си.

Няколко дълбоки вдишвания отнемат много малко време (не повече от една минута). Въпреки това, ще са толкова ефективни, че ще ви накарат да се чувствате много по-добре.

Помислете какво ви прави щастливи

Има някои неща, които ни правят чудесно щастливи, като бекон или кафе, тост или авокадо, и може би премиерата на любим сериал. Помислете за това, което ви прави щастливи, когато трябва да облекчите стреса и след три минути ще се усмихнете.

Може би ще имате страхотен уикенд и ще бъде забавно, а може би вече имате свободна вечер и планирате да поръчате пица и да гледате филми. Помислете за нещо, което незабавно ви харесва и ще се почувствате по-добре.

Медитирайте за една минута

Медитацията, като йога, е само едно от онези неща, които ни помагат да се отървем от стреса. Не всеки я харесва – някои хора смятат, че е скучна или много трудна – но има хора, които наистина обичат да го правят. Медитацията може да се направи сутрин, когато се събудите, през нощта, преди да заспите, или по всяко друго удобно за вас време.

Независимо дали искате да правите ежедневна медитация или да медитирате за минута, когато почувствате стрес, това не боли. Намерете място без разсейване и шум, затворете очи и просто изчистете ума си.

Вдишвайте ароматни масла

За етеричните масла казват все повече и повече. Някои от тях ви карат да се чувствате по-добре и по-спокойни. Можете да започнете с малко и да закупите един или два вида етерични масла, като лавандула, и ако се чувствате неспокойни през работния ден, е доста лесно да прекарате няколко секунди и да помиришете това масло.

Не вземайте малките неща присърце

Каква е тайната на хората, които никога не изпитват стрес? Както се казва: “Те не се ядосват за дреболии”. Когато осъзнаеш, че не всичко си струва да се тревожиш или дори да мислиш, наистина ще се почувстваш по-спокоен и по-щастлив.

Останали ли сте в задръстването за десет минути тази сутрин? На кого му пука, ако не си опаковал обяд и трябваше да си купиш? Всичко ще бъде наистина добре и все още можете да владеете деня си и да бъдете щастливи и продуктивни. Може да отнеме няколко дни, за да започнете да мислите по този начин, но определено може да станете по-позитивни и това ще помогне много за намаляване на нивата на стрес в дългосрочен план.

Направете списък със задачи за всеки ден

Може да е много трудно да мислите за това, което трябва да направите днес, тази седмица и дори следващия месец. По-добре е да започнем малко по малко и да мислим за днес. Няма да можете да облекчите стреса, докато не разберете какво абсолютно трябва да се направи и какво можете да прехвърлите за утре или дори за следващата седмица.

Напишете списък на всички задачи, които можете да направите за по-малко от три минути, за да спрете да бъдете нервни. Бързо ще разберете какво можете да фокусирате и какво можете да оставите на следващия ден.

Какво ви помага да се отпуснете и да спрете да се притеснявате?