7 често срещани грешки при грижата за лицето

Кожата на лицето е доста чувствителна. Тя е първата, която страда от отрицателните въздействия на вътрешни и външни фактори.

Често с неправилна грижа, лицето губи своята свежест, зачервява се, кожата изсъхва, губи еластичността, а в някои случаи се стига дори до обриви или появяване на ранни бръчки. За да може лицето да запази своята привлекателност и здравословен външен вид, е необходимо да изберете правилната грижа за него. Обмислете няколко грешки, които много жени правят в процеса на процедурите за красота:

НЕПРАВИЛЕН ИЗБОР НА ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА

Твърде студената вода провокира появата на бръчки, а прекалено горещо нарушава мастните жлези, което причинява обриви и зачервяване. За всяка манипулация на лицето използвайте вода на стайна температура.

ЧЕСТИ ПИЛИНГИ НА КОЖАТА

Честото използване на пилинг, скраб и маски може да има противоположен ефект и да причини изобилни обриви по лицето. Изберете продукти въз основа на вашия вид кожа и следвайте препоръките, дадени в инструкциите.

ЧЕСТА ПРОМЯНА НА ИЗПОЛЗВАНИТЕ ПРОДУКТИ

Тази седмица, скъпа козметика, следващата бюджетна, след това – вносна, след това – медицински. Не позволяваме на всяко от средствата да действа върху кожата и само нарушава съществуващата хидравличност.

НЕ ПОЧИСТВАТЕ ТЕЛЕФОНА

Повърхността на телефона съдържа огромен брой микроби, които при контакт с тялото попадат по лицето и активно започват да се развиват по кожата. От време на време го почиствайте с тампони, съдържащи алкохол и се опитайте да не го използвате ненужно.

ПОСТОЯННО ПУДРЕНЕ

Честото използване на пудра може също да причини обриви. Нанесете я в началото на деня и за да премахнете блясъка, използвайте матиращи кърпички.

ДЪРЖИТЕ ПО-ДЪЛГО МАСКАТА

Ако държите продукта на лицето си повече от предписаното време, той ще започне да отнема влагата от лицето и ще доведе до сухота и лющене. Следвайте инструкциите.

НЕ СЕ ПРЕУМОРЯВАЙТЕ И СПЕТЕ ПОВЕЧЕ

Доказано е, че липсата на сън, липсата на подходяща почивка и честото натоварване са причина за появата на обриви, черни петна и блед тен. Опитайте се да почивате повече и да спите поне 7 часа на ден.