6 Всекидневни неща, които могат да навредят на вашето здраве

Много често компаниите използват целеви методи на влияние, за да ни накарат да купуваме неща, от които не се нуждаем.

Някои от тях обаче могат да бъдат ненужни, но и доста опасни за здравето ни.

Нанпарихме списък с нещата, които повечето от нас имат у дома. Рядко мислим за тяхното качество, но вредите, които причиняват, са доказани от различни изследователи.

Трябва ли да ги използваме изобщо?

6. Пластмасови кутии за храни

Не е заради самата пластмаса, която ни вреди, а химическите компоненти, които производителите използват, за да направят кутийте твърди. Често измиването, нагряването и контактът с хранителните компоненти влошават ситуацията. Пластмасата става много токсична и опасна. Не използвайте пластмасови контейнери за храна повече от 5 месеца и внимавайте да не ги използвате в микровълновата фурна.

5. Короксове

Милиони хора обичат да носят този прост чифт обувки всеки ден, но Crocs не осигурява необходимата стабилност за петата. Това може да доведе до много различни проблеми, като деформации на пръстите, образуване на мазоли и болки в краката. Друга причина да носите нещо по-удобно е фактът, че дръжката (частта на обувката, която осигурява опора между пръстите и петата) става много мека след продължителна употреба. От съществено значение е обувките да имат много здрава дръжка, така че да не изпитвате неудобство при ходене.

4. Спирала

Обърнете внимание на съставките на спиралата, когато купувате нова. Някои от съставките, като парабени, алуминиев прах и пропиленгликол, могат да бъдат много опасни за здравето на вашите очи. Избягвайте да използвате спиралата на приятелката си, защото може да причини образуването на бактерии и гъбички и да доведе до нарастване на инфекцията.

3. Незалепващи съдове за готвене

Перфлуорните химикали, използвани за създаване на незалепващо покритие на вашия тиган, не са толкова опасни сами по себе си. Въпреки това, когато температурата надвишава 230 ° C, повърхността за пържене извлича определено количество от летливите вещества. Датски изследователи установиха, че наличието на тези отровни химикали в човешката кръв може да доведе до образуването на ракови клетки.

2. Антибактериален сапун

Законът регулира количеството триклозан, антисептикът, използван в антибактериалния сапун, до 0,1-0,3%. Въпреки това, вредата е толкова по-голяма: триклозана отслабва имунната система и прави тялото ни да устои на абсорбцията на антибиотици. Той също така може да причини хормонален дисбаланс и мускулна дистрофия. В действителност антибактериалният сапун не е нищо повече от маркетингов трик. Проучванията показват, че всякакви бактерии могат да се измият от ръцете ви с обикновен сапун.

1. Използване на тоалетната

Напредъкът ни донесе много нездравословни навици – включително неправилно седи на тоалетната. С ъгъл от 90 градуса в бедрата, естественото преминаване на червата е нарушено и практически запечатано. В най-лошия случай, това може да доведе до раздразнителни черва, запек, хемороиди и дори рак на дебелото черво. Естественото положение на 45-градусов ъгъл в бедрата е по-добро за вашето здраве. Гледайте този видеоклип, за да получите повече информация по тази тема.