6 трика за лице, предотвратяващи стареенето на кожата

За да запази кожата млада, трябва да й осигурим компетентна дневна грижа. 

Водещи козметолози споделят тайните на грижата за лицето, които помагат да се запази младата и еластична кожа за възможно най-дълго време:

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗЕХТИН

Този инструмент ефективно овлажнява и подхранва кожата, възстановявайки водния й баланс. Важно е да се използва висококачествен студено пресован зехтин, който е направен по всички правила за качество. Нанесете зехтин половин час преди лягане. Бъдете внимателни: този метод е по-подходящ за момичета със суха кожа.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГЪБИ И КЪРПИ

Такива устройства са в контакт с кожата на лицето и не им позволяват да бъдат повредени. Използвайте гъби, когато почиствате козметиката от лицето си, докато прилагате маски и скраб, както и да премахнете излишната мазнина при прилагане на продукти за грижа за кожата.

ГРИЖИ ЗА КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ И ШИЯТА

В тези области кожата е най-тънката и най-уязвима, затова си струва да започнете да се грижите за нея от най-ранна възраст. Нанасяйте подхранващи кремове или масла дневно върху клепачите, шията и деколтето.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ СРЕДСТВА

Ефектът от UV лъчите оказва негативно влияние върху състоянието на кожата, което води до преждевременно стареене и прекъсване на процеса на регенерация. Всяко слънчево изгаряне води до фото-стареене и оказва негативно влияние върху състоянието на епидермиса. Тези, които обичат слънчеви бани от преки лъчи, трябва да прилагат слънцезащитни продукти на всеки 2 часа. В ежедневието, независимо от сезона, използвайте крем за лице с UV защита.

ИЗРАЖЕНИЕТО НА ЛИЦЕТО

Предшественикът на бръчките също е силно изразени мимики на лицето. Опитайте се да мръщите по-малко челото си и да си осигурите колкото се може повече положителни емоции, доколкото е възможно. Ограничавайте се от стреса и се тревожете по-малко, за да имате здравословен тен и красива кожа.

ЛЕГНЕТЕ СИ ДО 22 ЧАСА

Учените са доказали, че процесът на възстановяване на кожата е най-добър от 22 до 23 часа. Освен това, рано сутрин ще се почувствате отпочинали, което ще повлияе положително на младостта на лицето.