6 съставки, заздравяващи косата

Намерете перфектния продукт !здрава коса

Масло от шеамасло от шеа

Маслото от шеа е отлично средство за здрава коса. От шампоан до пяна за коса, маслото от шеа овлажнява косата и спомага за предотвратяването на накъсването й. Възстановява изтощената коса! Маслото от шеа омекотява косата и я остава лека и ефирна. То притежава свойството да регенерира и хидратира. Съдържа витаними А, Е, F и предпазва от вятър и студ.

 

кокосово маслоКокосово масло

Кокосовото масло е универсална, подхранваща съставка. Възвръща здравия вид както на лицето и тялото, така и на косата. Ако косата Ви е податлива към накъсване и я усещата суха, опитайте продукти с кокосово масло. Кокосовото масло, всъщност, прониква в косъма и по този начин заздравява косата от корена. Подходящо е за увредена, чупеща се коса. Премахва пърхута. Косата става по-жива и еластична.

 

Масло от жожобамасло от жожоба

Маслото от жожоба оставя косата естествено ‘пухкава’, мека и блестяща. Освен това може да направи косата по-обемна и без усещане за омазняване. Маслото от жожоба успокоява скалпа и дава възможност за регулиране на излишния себум на скалпа. Притежава висока проникваща способност, не омазнява. Маслото от жожоба е особено полезно и за сухата, увредена или боядисана коса.

 

зехтинЗехтин

Ако смятате, че зехтина е само за готвене, то помислете пак! Зехтинът подхранва кожата на главата и подобрява еластичността на косата, като я прави по здрава и гладка. Продуктите със зехтин правят косата по-здрава и по-укротима, с усещане на чист, свеж скалп.

 

Алое вераалое вера

Алое вера балансира pH на кожата на главата и е ключова съставка на продукти за подпомагане на растежа на косата, за овлажняване и за борба с пърхота. При смесване с вода, алое вера може да се използва и като спрей за коса, спомагащ за по-лесно разресване и допринасящ за естенствен вид на косата. Алое вера съдържа коктейл от витамини, минерали и аминокиселини, които заздравяват, овлажняват и придават блясък. Действа на всякакъв тип коса – мазна, суха, изтощена, боядисана.

 

медМед

От древни времена, медът се смята за фризьорско и козметично лекарство. Помислете за него като естествен балсам и като овлажнител за коса. Използвайте шампоани, балсами, маски, които ще подобрят блясъка на косата Ви, но същесвременно ще й предадат чувство на гладкост. Възстановява сухата кожа на главата, подхранва я, заздравява косъма.

 

Потърсете в козметичните магазини продукти за коса /шампоани, балсами, маски/, съдържащи тези съставки и се погрижете за косата си!