6 признака, които показват сърдечно заболяване

Сърдечните заболявания са заболявания, които засяга не само възрастните хора, но и младите.

Причините за тяхното възникване могат да бъдат различни фактори, включително лоша диета, чест стрес, неактивен начин на живот, генетично предразположение и дори наличието на лоши навици. Такива заболявания не винаги имат явни симптоми, поради което някои проблеми често възникват в лечението им. Лекарите идентифицират следните признаци на сърдечно-съдово заболяване, на които винаги трябва да се обръща внимание:

БОЛКИ В ГЪРДИТЕ

Въпреки че този симптом е един от най-честите, по-често той се проявява далеч от първите етапи в хода на заболяването. Ако дискомфортът в гръдния кош е все по-тревожен и самата болка става все по-интензивна, не забравяйте да се свържете с Вашия лекар и да направите кардиограма.

БОЛКА В РАЗЛИЧНИ ЧАСТИ НА ТЯЛОТО

При заболявания на сърцето болката може да се появи не само в гърдите, но и в онези части от тялото, които са близо до него. Това може да бъде корема, гърба, раменете, ръцете, врата и дори челюстта.

ТЕЖКО ИЗПОТЯВАНЕ

Твърде много пот, дори в покой, може да покаже сериозни сърдечни проблеми и често предразполага към гърчове. Непосредствено преди атаката пациентите се оплакват от чувство на студена пот.

НЕПРАВИЛЕН ПУЛС

Ако сте в покой, чувствате внезапни спадове на сърдечната честота, това може да е признак на сърдечна недостатъчност и други заболявания на този орган. Ако това се случва редовно и е придружено от слабост, замаяност и неразположение, свържете се незабавно с Вашия лекар.

УМОРА

Ако почувствате безпричинна умора, сънливост, отпадналост и други признаци на умора, това също може да бъде симптом на сърдечни заболявания. Тези симптоми обикновено се появяват в ранните стадии на заболяването.

НЕДОСТИГ НА ВЪЗДУХ

Внезапната диспнея, въпреки че може да показва белодробно заболяване, може да се дължи и на сърдечна недостатъчност. Този симптом се дължи на факта, че кръвта не поднася кислород и създава проблеми с дишането.