6 мита и 1 истина за стриите

Модерните жени внимателно се грижат за външния си вид. Всяко момиче иска да остане красиво и слабо. Много представителки на нежния пол са изключително разочаровани от стриите, които се появяват на определен етап от живота. При първите признаци на тяхната поява жените започват активна борба, като искат да се отърват от тях. Но това не винаги дава положителен резултат.

С времето са се появили абсурдни митове за стриите, които искаме да развенчаен.

Мит 1: Стриите са естествени промени в кожата.

Това твърдение не може да се нарече недвусмислено правилно, тъй като стриите могат да се появят по различни причини. Понякога появата им се причинява от бързо нарастване на теглото, пубертета или производството на хормони. Първите стрии могат да се появят след пубертета. Най-често процесът е свързан с бързо нарастване на телесното тегло и задържане на течности, което води до деформация на кожата. Подобно явление се среща по време на бременност. Появата на стрии е провокирана и от промени в хормоналните нива.

Експертите казват, че увеличаването на теглото е най-честата причина за деформация на кожата, но не и единствената. Стресът, лекарствата също отслабват еластичността на влакната на кожата.

Мит 2: Само жените могат да имат стрии

Това твърдение е цялостно измислица. Стриите са възможни и при двата пола. Деформацията на тъканите при мъжете е по-рядка. Най-често външният му вид е свързан с рязко увеличаване на телесното тегло или медикаменти. Жените са по-податливи на промени, които провокират появата на стрии.

Мит 3: Стриите сменят цвета си

Отчасти изявлението е вярно. Стриите могат да имат различен цвят: от червено до бледо. Цветът им зависи от цвета на кожата и етническата принадлежност на човека. Каквито и цветове да са стрии, няма значение, защото те са напълно безопасни за хората.

Мит 4: можете да се отървете от стриите

В продажба има много инструменти, използването на които би трябвало да ви спаси от стрии. Това не е вярно. Не можете да се отървете от тях или да не им попречите да се появят. Можете само да минимизирате техните външни проявления. Поддържането на нормално ниво на хидратация на кожата спомага за запазване на нейната еластичност. Затова се препоръчва ежедневно да се използва овлажняващ крем, който да направи стриите по-леки, но няма да ги премахне.

Мит 5: Тенът маскира стрии

Слънчевото изгаряне прави участъците по-малко забележими за известно време. След като кожата ви ще получи същия нюанс. Въпреки това, областите на деформирана кожа, като белези, нямат достатъчно меланин, така че те не могат да избледняват толкова, колкото кожата на останалото тяло.

Мит 6: диетите не засягат стриите.

Диетите не провокират появата на стрии. Структурните промени на кожата са възможни само ако редовно следите тегло си. Ако забележите, че първите признаци на колебание в телесното тегло са се появили, трябва да преразгледате диетата. Това не означава, че трябва да гладувате. Просто храната ви трябва да е правилна. В противен случай, увеличаването на теглото неизменно води до появата на нови стрии. Използването на погрешни храни допринася за развитието на затлъстяване. С правилното хранене, вие не само губите тези излишни килограми, но и давате на кожата си всички необходими вещества и витамини.

Вместо послеслов

Ако не искате да се сблъскате с такъв неприятен проблем като разтягането и появата на стрии, трябва редовно да използвате овлажнители. Те са необходими по всяко време на годината. Освен това експертите препоръчват да се пие достатъчно вода. В крайна сметка, кремовете задържат влажността отвън и резервите трябва да се попълват отвътре. Затова водата е много важна за нашето тяло, недостигът й е особено остър през лятото.

Витамините Е, С и А също ще спомогнат за поддържането на здравето на кожата Ви, възстановяват повредените места, дават здрав вид. Основни витамини се намират в моркови, плодове, авокадо, ядки, портокали, сладки пиперки. Витаминните добавки не са толкова ефективни, колкото веществата, извлечени от пресни продукти. Не забравяйте, че кожата е показател за това, което ядете и вашето здраве. Не се отчайвайте, ако забележите стрии по тялото си, те не носят никаква вреда за здравето. А това означава, че не трябва да се борите отчаяно с тях. Въпреки това, здравето на кожата трябва да се поддържа.

Как го правите?