6 ежедневни начина, по които състаряваме кожата си

Преждевременното стареене на кожата е проблем, познат на много жени. 

Ранните бръчки, загубата на еластичност на кожата, неравномерният тен, появата на старчески петна са ярки признаци за стареене на кожата. Причината за този ефект може да бъде както генетика, така и неправилен начин на живот. Козметолозите силно препоръчват да се работи по грешките и да се премахнат следните навици: 

ЗЛОУПОТРЕБИ СЪС СЛАДКО

Бонбоните съдържат голямо количество бързи въглехидрати, които спират производството на еластин и колаген. В резултат на това кожата губи своята еластичност и бръчките се появяват на лицето.

ДЪЛГО ВРЕМЕ ЗАД МОНИТОРА

Телевизорът и компютърът оказват сериозно натоварване на мозъка, вследствие на което тялото е претоварено и кожата чувства всички негативни ефекти на технологията.

НЕДОСТАТЪЧНА ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ

Заседналичт начин на живот провокира стагнация, в резултат на което кръвообращението на тялото се нарушава и кожата спира да получава необходимото количество витамини и хранителни вещества. За възстановяване на функциите на кожата –  упражнения и по-чести разходки на чист въздух.

НЕ ЗАЩИТАВАТЕ КОЖАТА

Използването на кремове със SPF-фактори е необходимо не само през лятото, но и през цялата година. През лятото ние сме изложени на UVB лъчи, които причиняват тена на кожата, а през зимата ние сме засегнати от UVA лъчи, които не се отразяват на тонуса на кожата, а причиняват фотографиране на клетките й.

ЛИПСА НА МАЗНИНИ В ХРАНАТА

Мазнините са отговорни за проникването на витамини в кръвта, чието отсъствие води до силна пигментация. Опитайте се да консумирате около 100 грама мазнини, които включват омега-3 и омега-6. 

ЧЕСТА КОНСУМАЦИЯ НА КАФЕ

Съставът на тази напитка съдържа хормона кортизол, който предотвратява производството на колагенни влакна. Кафето също принадлежи към категорията на диуретичните напитки, които освобождават тялото от течности. За да напълните резервите на течности в тялото, след всяка чаша кафе, пийте две чаши чиста вода.