5 знака, че той още е влюбен в бившата си

Любовта е най-търсената човешка емоция, но тя е повече от инстинкт. Важно е да използваме интелекта и преценката си на равно със сърцето си, за да можем да вземем правилните решения. В противен случай има вероятност да станем толкова заслепени от любов, че да се окажем в едностранни и доста болезнени отношения.

Ако чувствате, че давате всичко на връзката си, но тя не се движи напред, това може да се дължи на факта, че вашият партньор е все още влюбен в бившата си. Ето кои са сигурните знаци.

1. Той все още й е ядосан

Ако човек все още е ядосан на бившата си, това е ясен червен флаг, че все още не е преживял раздялата. Неговият гняв е просто проявление на болката, която носи вътре, а всички знаем, че разликата между ярост и любов е много тънка. От друга страна, апатията и безразличието са доста добър знак!

2. Всички малки неща му напомнят за нея

Ако всички дребни неща, като дрехите и парфюма, които носите, начина, по който говорите, местата, които посещавате, му напомнят за нея, тогава той очевидно не е преживял предишната си любов. Дори да го казва с тон от сорта на “моля те, не носи този аромат повече” това пак издава чувства.

3. Той все още се интересува от живота й

Макар и тайно, ако все още се опитва да разбере какво се случва в живота й, било то разпитвайки небрежно общи приятели или проверявайки социални мрежи, повярвайте ни, това е огромен червен флаг. Дори да го прави от чисто “приятелски” подбуди, имайте едно наум.

4. Поддържа връзка със семейството й

Когато сте в сериозна връзка с даден човек, с течение на времето вие влизате във връзка и с приятелите и семейството на партньора. И логично, при прекратяване на отношенията, прекратявате и контакта с близките й. Ако вашият партньор все още се опитва да поддържа връзка със семейството на бившата, това може да бъде или защото той се опитва да запази място в живота им (съответно и в нейния), или защото се надява на подкрепата им за евентуално събиране отново.

5. Той ви сравнява с нея

Вие сте уникални и трябва да бъдете с някой, който ви харесва заради това, което сте, а не с някой, който се опитва да ви превърне в огледален образ на бившата си приятелка.

Източник: iwoman.bg