5 вида сутиени, които причиняват големи щети на гърдите ви

Всякакви видове сутиени се пускат на пазара от производители на бельо: от различни стилове, цветове, материали. Жените могат да избират дълго. Но, избирайки сутиен за неговата визуална привлекателност, често ли мислят за това колко полезен ще бъде този или онзи сутиен за тяхното здраве?

Сутиен с нулева опора

Колкото по-голям е бюстът, толкова по-голям е товарът при женското тяло. Производителите на наистина висококачествени сутиени са наясно с това и се опитват да вземат под внимание при проектирането на самия сутиен. Поддържащите сутиени не само придават на гърдата визуално по-голям обем, но и разпределят теглото му, така че да не е твърде тежък за тялото на жената. Сутиени с нулева подкрепа много скоро осигуряват на своите носители болезнени усещания в раменете и шията.

Лошо подбрани сутиени

Една жена не трябва да експериментира с това как сутиен, очевидно по-голям илин по-малък от гърдите й, ще й стой. Експертите вече знаят за резултатите от такива експерименти. На първо място, кожата ще страда. Ако сутиенът е твърде голям, тъканта му непрекъснато се разбърква през тялото, като трие кожата. Прекалено стегнат сутиен пречи на кръвообращението и според последните проучвания може да провокира рак на гърдата.

Сутиени от синтетика

Гърдата – една от най-чувствителните части на женското тяло, така че тъканта, която дълго време й пасва, не трябва да съдържа токсични вещества. А токсините неизбежно се използват при производството на дрехи (например в оцветители). По-добре е да изберете сутиени от плат, съдържащи висок процент памук. Ако тъканта е 100% синтетична, тогава с висока степен на вероятност, собственикът на такъв сутиен ще изпита алергични реакции под формата на зачервяване и обрив по кожата.

Залепващи сутиени

Тези сутиени са без ленти и са прикрепени към тялото с лепило, а лепилото най-често не е най-полезното вещество за човешкото тяло. Дългото взаимодействие на лепилото и кожата може да предизвика сърбеж и зачервяване. В допълнение, лепкавият сутиен е твърде стегнат за кожата, затваря порите й и предотвратява навлизането на въздух. Кожата в лепкавия сутиен, както се казва, “не диша”.

Пластмасови сутиени

Те могат да изглеждат доста впечатляващи, но няма да са от полза за здравето ви. Пластмаса лоша дишаща, която е вероятно да се изрази в сърбеж и зачервяване. Въпреки това пластмасовите сутиени не са твърде често срещани и по много различни причини. Те скърцат силно с всяко движение на собственичката им, според жените, които са се справили с тях, предизвикват чувство на дискомфорт.