5 промени, които могат да настъпят през първата година от брака ви

Бракът е събитие, променящо живота ви, нали? Какво наистина се променя след големия ден?

За да разберем, ние се разпитахме с два лицензирани брачни и семейни терапевта Melody Li и д-р Виктория Реймънд от консултантския център на Lotus и ги помолихме да проследят елементите на връзката, които обикновено се променят и не се променят, след като кажеш “ДА “.

Ето какво да очаквате.

Може да се промени:

Пеперудите

Когато се настанявате в рутината на брачния живот, може да откриете, че сте по-малко емоционални и искрите в очите намаляват. Това е добре! Като романтична връзка продължи, мозъкът произвежда по-малко от този хормон, който го направи толкова сладък преди една година. “Двойките, които не разбират това, могат погрешно да вярват, че тази липса на искри и пеперуди означава, че връзката им е в беда”, казва Ли. “В кабинета ми звучи като “Обичам те, но не съм влюбен в теб “,” Химията се изпари”, или “Не съм привлечена от теб като в началото.”

Но истината е, че това е само част от вашата еволюция като двойка. Ли препоръчва да се преживее теста за любовта на Гари Чапман, за да разберете наистина как вашият партньор получава любовта и след това съзнателно да намерите начин да запълните взаимно “любовните пропуски”.

Няма да се промени:

Вашите проблеми

Готови ли сте за доза реалност? Бракът не прави връзката ви по-добра. “Много двойки се женят, надявайки се, че съществуващите им спорове ще престанат да съществуват”, казва Реймънд. “И докато меденият месец е реален, несъгласията няма да изчезнат завинаги. Бракът няма да поправи съществуващи проблеми.” Реймънд посочва, че има много трудни разговори за пари, секс и семейство, които често се появяват през първата година от брака. Ще се нуждаете от солидна доза уважение, за да ги преодолеете.

Може да се промени:

Празниците

След като кажете “Да” вие започвате да споделяте нещо повече от фамилното име. С цялото си семейство, нуждаещо се от качествено време, празниците могат да станат особено стресиращи за двойките, които се опитват да разберат какво да правят. За щастие Реймънд има полезна мантра за това, когато сте в ръцете на празничния хаос. “Когато се паникьосате, помислете за факта, че тези хора са родители на човека, което сте избрали да обичате, така че те трябва се справите”.

Няма да се промени:

Забавата

Няма такова нещо като старата скучна двойка! Можете да продължите да се забавлявате, да се присъединявате купони, да правите партита и да провеждате всички вълнуващи дейности от вашите дни преди запознанството ви. Но понякога гушкането на дивана и романтичните филми ще бъде най-забавната опция.

Може да промени:

Домашния ви живот

Ако още не сте се карали сериозно със половинката си, бъдете готови за това. За младоженците, които наскоро са станали съквартиранти. Реймънд отбелязва темите, които ще трябва да бъдат обхванати, за да се осигури плавен преход.

“Те ще трябва да се справят с това колко време прекарват заедно, независимо от това, какви са очакванията на всеки партньор, кой ще прави вечеря, кой ще почиства … двойките трябва да общуват на тези теми, като признават и зачитат начина, по който всеки от тях е функционирал преди брака и съжителство. “