5 полезни продукта, които прочистват тялото от токсини

В навечерието на Новогодишните празници лекарите ви съветват да се грижите за себе си и да очистите тялото на натрупаните токсини. 

В този случай, подхранващата и не съвсем здравословна храна на масата на Нова година няма да причини значителна вреда на нашето здраве. 

Най-добрите продукти за детоксикация са:

МОРКОВИ

Суровите моркови имат положителен ефект върху кръвоносните съдове, подобряват състоянието на кожата, насищат тялото с витамин А и имат благоприятен ефект върху сърцето. Той почиства кръвта и нормализира нивото на киселинност.

ТОПЛА ВОДА С ЛИМОН

Привържениците на здравословното хранене повече от веднъж подчертават, че всеки ден трябва да започва с чаша топла вода с лимон. Тази напитка подобрява храносмилането, помага за отстраняването на натрупаните токсини от тялото, има положителен ефект върху червата и засяга киселинността.

Как да си направим здравословна лимонова вода

КОРЕН НА РЕПЕЙ

Той има отлични възможности за детоксикация и предпазва клетките от въздействието на токсините. По-добре е да използвате корен от репей като тинктура, или сварете листата му като чай. Продава се във всяка аптека в суха форма.

ДЖИНДЖИФИЛ

Джинджифилът също има отлична характеристика. Той има положителен ефект върху работата на черния дроб, ефективно почиства организма на токсините и подобрява храносмилането. Експертите препоръчват да ядете малко джинджифил, докато пиете алкохол. За да направите това, сварете джинджифилов чай ​​или разтваряйте малко парче пречистен корен на джинджифил в топла вода.

ТИКВА

Тиквата също има почистващи свойства. Дори при дългосрочно съхранение този зеленчук запазва полезните си свойства и има положителен ефект върху храносмилането. В допълнение, тиквените семена помагат да се отървете от червеи и други паразити. Яжте тиквата печена или варена. 

В допълнение към горните продукти, цвекло, трици, ленени семена, пресни зеленчуци, краставици, лимони, зеле, грейпфрут, ананас, ябълки, целина помагат токсините да изчезнат. Чувствайте се свободни да включите горните зеленчуци и плодове в новата си диета.