5 ‘най-ласкателни’ цветове при грима – за сини очи

Синеоките жени са склонни да променят постоянно настроенията си и да проявяват капризи. Те са чаровни, сантиментални и емоционални. Сините очи са характерни за хората на изкуството, за изобретатели и естети.

Разгледайте и нашите съвети:Оранжеви/ ръждиви сенки за очи

1. Оранжеви /’ръждиви’/ нюанси
Използването на ‘ръждива’ сянка върху Вашите клепачи е най-добрият начин за привличането на внимание върху сините Ви очи. Топлият меден цвят прави очите да се открояват. Други приемли варианти са: корал, праскова, бронзов. Все пак не бива да прекалявате с цвета, тъй като това би довело до обратния ефект, който целите. Нашите най-красиви личности, които изпозлват тази гама са Адриана Лима и Дутцен Крос.

  • Оранжева сянкаМолив за очи - оранжева сянка

Звучи налудничаво, но оранжевите сенки за очи ще определи Вашите сини очи като малки пламъчета. Синият и оранжев цвят се намират един срещу друг на колелото на цветовете, така че създава силен контраст. Опитайте с тънка линия на горната част на клепача (на линията на миглите). Ако се нуждаете от вдъхновение, то това наше предложение е идеално за теб ! Синеоките звезди Скарлет Йохансон и Фърги, доста често, използват този вариант на „червения килим”.

Пурпурни сенки за очи

 

2. Пурпурни /лилави сенки за очи
Моден цвят през 2013 година ще бъде лилавият цвят. Той помага на сините очи за акцентирането им. Избягвайте цветовете смарагд или кобалт, тъй като синият и зеленият цвят пречат за открояването на Вашите очи. Аметист и кралско лилаво може да се използва както на целия клепач, така и на отделни части от него. Опитайте с по-блестяща палитра за вечера, ако желаете да впечатлите всички околко Вас !!Неутрални опушени сенки

 

3. Неутрални опушени очи
Опушените очи в черен цвят определено са класика, но те са склонни да засенчват сините очи, вместо да ги откроят. Смекчаването на Вашия поглед с неутрална палитра от богати кафяви, златни и леки розово, би Ви дало желания резултат.

4. Бронзови нюансиСенки за очи - бронзови нюанси
Ако искате да опитате металическите нюанси, то бронзовите са Вашият цвят. Те ще балансират студени тонове в очите ви. През деня нанесете сенките за очи само върху клепачите си. Вечер – нанесете и тъмна очна линия, отново в цвят бронз.

5. Синя гама
Сините нюанси наистина са много подходящи за жени със сини очи, но само през летния сезон. Все пак не трябва да прекалявате с нанасянето и да получите обратният ефект на желания от Вас грим. Може да експериментирате – както върху целия клепач, така и на части от него.Синя гама сенки за очи