5 добавки за ефективна загуба на тегло

Загубата на тегло не е просто изчисление на консумираните калории. Има няколко фактора, които допринасят за наддаване на тегло, които не са свързани само с прекомерното хранене и липсата на физически упражнения.

Експертите препоръчват да се вземат естествени добавки, които ще помогнат за загубата на тези излишни килограми. Защо е важна балансираната диета?

Да се ​​освободим от наднорменото тегло не винаги е лесно, защото влияят фактори като вида и качеството на консумираната храна, хормоналния баланс, метаболизма, инсулиновата резистентност, апетита за въглехидрати, натрупването на токсини в мастната тъкан, наличието на възпаление и т.н. И не на последно място – общност от микроорганизми, които живеят в червата (микроби).

Експертите съветват да следвате неограничаваща, но балансирана диета, базирана на голямо количество плодове и зеленчуци, висококачествен протеин и естествени здравословни мазнини.

Освен това можете да регулирате телесното тегло с помощта на следните продукти и хранителни добавки.

Зелен чай

Тази напитка съдържа редица активни полифенолни и антиоксидантни съединения. Богатата на катехин (когато се използва повече от 500 mg на ден) зеленият чай намалява значително телесното тегло и мазнините (особено по корема).

Активните съставки на напитката спомагат за отслабване, увеличаване на потреблението на енергия, стимулиране на изгарянето на мазнините за енергия и потискане на ензимите, които допринасят за натрупването на мазнини.

Чили чушки

Чилито съдържа капсаицин. Има доказателства за ролята му за намаляване на мастната маса. Според проучването, яденето на чили увеличава консумацията на енергия и телесната температура, намалява апетита.

Целулоза

Консумацията на фибри от плодове, зеленчуци, цели зърна и бобови растения намалява риска от сърдечен удар, високо кръвно налягане и инсулт. Освен това инсулиновата чувствителност се увеличава и индексът на телесната маса и теглото намалява. Въпреки това, повечето хора все още не получават препоръчителните 30 грама фибри на ден. Добавките са предназначени да запълнят този недостатък. Някои видове фибри също помагат за намаляване на теглото.

Те включват:

Живовляк – намалява риска от развитие на сърдечни заболявания и диабет, включително затлъстяване. Подпомага нормалното функциониране на червата, което е важно за безопасното отстраняване на токсините от тялото при загуба на мазнини.

Конжак – общо растение в азиатските страни. Той съдържа ферментиращо глюкоманова фибри, която насърчава загуба на тегло. Приемането му преди хранене намалява количеството гладен хормон, което помага да се намали порцията. Глюкомананът също служи като източник на храна за полезни видове чревни бактерии, което увеличава растежа им.

Хром

Това вещество е необходимо на организма за поддържане нивото на нормален инсулин. Ниското ниво на хром е свързано с липсата на телесен отговор на този хормон и обикновено се наблюдава при затлъстяване. Това увеличава риска от сърдечни заболявания, метаболитен синдром и диабет. Хромовите добавки помагат да се нормализират нивата на кръвната захар, да намалят въглехидратите и да се регулира апетита.

Пробиотици

Неравновесието на чревната микрофлора обикновено се наблюдава при хората с наднормено тегло, тези, които преяждат и ядат неправилно. Те получават повече енергия от храната и имат по-голяма жажда за храна.

Точно колко безопасни са пробиотиците?

Поради това подобряването на баланса на бактериите, дължащо се на използването на ферментирали храни и добавки също допринася за загуба на тегло. Пример за сложна добавка е Lepicol Lighter. Той съдържа фибри, 7 вида живи бактерии, хром (за нормализиране на нивата на кръвната захар), глюкоманан и псилиум.

Какви добавки приемате?