4 принципа, които трябва да следвате, ако искате да се разделите с коремчето

Днес ще ви разкажем за основните етапи, които всеки човек трябва да премине, ако иска да загуби допълнителните сантиметри от корема си.

Етап № 1. Прегледайте менюто си

Опитайте се да сведете до минимум количеството захар и въглехидрати във вашата диета: заменете газираното с чай, сладките питки с ядки и плодове и захарта с мед. Яжте повече зеленчуци и фибри.

Етап № 2. Отърви се от допълнителните килограми

Бягайте по 30 минути на ден и скоро ще видите положителни промени във вашата форма. Ако е твърде трудноза вас в началото, можете да запълните 30-те минути с ходене и бягане комбинирано. Бягането изгаря 2,5 пъти повече калории, отколкото ходенето.

Плувайте най-малко по 30 минути 2-3 пъти седмично. Изберете стила и темпото, което харесвате. Най-важното е да останете в движение, защото всякакви упражнения във водата ще ви помагат да отслабнете: един час интензивно плуване може да ви помогне да изгорите 500 калории.

Карането на велосипед е едно от основните упражнения, които можете да направите, ако искате да отслабнете. Направете го 2-3 пъти седмично с удобни за вас темпове.

Етап № 3. Укрепване на абсорбцията

Кардио упражненията ще ви помогнат да изгубите допълнителните килограми, но няма да направите корема напълно плосък. Нуждаете се от сложен подход, при който можете да отслабнете и да подсилите мускулите си.

Вакуумът е чудесно упражнение. За да го направите, просто издишайте целия въздух от белите дробове, издърпайте коремните си части към гърба си и задръжте дъха си за 15-20 секунди. Повторете това 10 пъти, 3-4 пъти на ден и няколко седмици по-късно ще забележите, че кръста ви е по-малък.

Планк. Просто, но много ефективно упражнение. Правете го 2-3 пъти на ден за 30 секунди, като постепенно увеличавате продължителността. Освен горенето на калориите и увеличаването на абсолютната сила, то също така прави позата по-добра и облекчава обратно напрежението.

Етап № 4. Получете мускулен релеф

Коремни преси. Тези упражнения ще направят вашите коремчета мускули по-силни. Укрепването на сърцевината ви ще окаже натиск върху другите мускулни групи. Опитайте различни видове преси, за да развиете корема си.

Повдигане на краката. Легнете на гърба си и сложите ръце на пода за баланс. Бавно повдигнете краката си 10-15 пъти. Ще започнете да забележите прогрес само за 30 дни.

Бонус

След тренировка, вземете студен душ. Ниските температури не само помагат да се намали количеството млечна киселина в организма, което причинява мускулна болка, но също така изгаря допълнителни калории, като прави тялото да работи повече, за да се запази топлината.