4 неща за веждите, които твоя козметик не ти казва

Добре оформените вежди няма да станат по-малко модерни скоро време, което означава, че козметиците ще имат много клиенти.

И веждите, направени от непрофесионалист, могат драматично да променят начина, по който човек изглежда. Как да избегнете грешка при избора на козметик? Кои грешки трябва да избягвате, когато се грижите за веждите си?

Ето няколко съвета от козметици и отговор на всички тези въпроси по подробен начин.

1. Обърнете внимание на инструментите на козметика.

За да оформят перфектно веждите, козметиците използват пинсети, четки и много други инструменти. За разлика от маникюра или педикюра, при веждите възможността връзка с кръвта не е висока, но хигиената все пак е важна. Също така забележите дали козметика дезинфекцира кожата ви, преди да започне да работи по веждите ви.

Пинцетите и четките трябва да бъдат напоени в специален разтвор след всеки клиент и да преминат през термична обработка. Не се притеснявайте да попитате във вашия салон за красота какви са техните предпазни мерки за безопасност, защото здравето ви зависи от това.

2. Внимавайте с боядисването на вежди.

За да боядисат веждите ви, козметиците използват или специална боя или къна. Трябва да попитате твоя козметик какво ще използва, за да оцвети вашите вежди. Къната е естествена и може да предизвика алергична реакция, най-лошият сценарий, дори може да предизвика болестта на Куинке. Така че, най-добре е да се тествате за алергична реакция както за къна, така и за каквото и да е оцветяващо средство, което козметика използва.

Къната е малко по-малко агресивна от боята и изсушава косата, но резултатът е по-дълготраен. Ако нямате никакви проблеми с къната, трябва да я изберете.

Важно е да изберете правилния цвят и добрият козметик ще вземе лесно това решение и може би дори да смеси няколко нюанса, за да се получи най-добрия цвят. Запомнете следното правило: веждите трябва да изглеждат малко по-тъмни от естествения ви цвят на косата, ако сте блондинки и малко по-светли, ако имате тъмна коса.

3. Не се изкушавайте от микробилдинга или татуирането.

Микроблейдинга и татуирането са процедури, при които козметика поставя косми в местата, където липсват. Но дори и да имате наистина тънки вежди, трябва да се откажете от идеята да изпълните тези процедури точно сега, освен ако не искате да се изправите пред цял каталог с проблемите.

Има твърде много рискове. Не знаете как кожата ви ще реагира на пигмента или какъв цвят ще получите в крайна сметка и ако не ви харесва или искате да го премахнете, ще ви е необходима процедура с лазер. Няма нито един професионален козметик, който да ви препоръча тези процедури.

4. Изберете правилната форма.

Всички козметик пита клиентите си за формата на веждите, която биха искали да имат. Но опитния козметик първо ще послуша клиента и ще даде препоръките си по-късно. Професионалния козметик ще оформя формата на веждите по форма на лицето ви и дори по начина, по който изглежда лицето ви, когато говорите. Те обръщат внимание на много подробности, които дори не осъзнаваме за себе си.

Преди да започне да работи, вашият козметик трябва да ви помоли да се усмихнете – това е начинът, по който те могат да видят специалните черти на лицето ви. Например, ако леко повдигнете дясната си вежда, когато говорите, няма нужда от допълнително повдигане при оформянето й.

Разбира се, клиентът има правото да вземе окончателното решение, но все пак добрия коззметик се опитва да обясни какво може да бъде коригирано и как. Ако един козметик осъзнава, че сте избрали грешната форма, те трябва да ви помогнат да разберете точно какво е лошо в избора ви.

Бонус: Основни съвети за грижа за веждите

Не е абсолютно задължително да посещавате козметик за оформяне на веждите всяка седмица. Има някои неща, които можете лесно да направите сами, за да оформите веждите си:

  • Завъртете пинсета с главата надолу и я поставете вертикално, по носа си през вътрешния ъгъл на окото. Маркирайте линията на работа на всяка от веждите с помощта на молив. Проверете дали линиите на носовия мост са симетрични. Премахнете космите между тях.
  • Маркирайте крайните си точки, като поставите пинсета от външната страна на окото. Точното място, където пинсетата докосва веждите ви, е мястото, където космите трябва да свършат. Премахнете косъмчетата извън линията, маркирана с молив.
  • Сега трябва да определите дебелината на веждите. Начертайте точка, която маркира най-ниската част на косъмчетата и премахнете всички излишни косми под нея.
  • Накрая, оформете чупката. Експертите казват, че връхът на веждите трябва да е точно под космите на веждите. Опашката трябва да е малко по-тънка от основната част.
  • За да регулирате формата на веждите, можете да използвате специален гел.