4 неща, които по-добре да не държите в портфейлите си, за да не съжалявате по-късно

Чувствали ли сте някога това ужасно усещане, че не можете да намерите своя портфейл?

Съвременните портмонета служат като мини чанти, тъй като те ни позволяват да носим всички необходими неща с нас. Но ако загубите тази чанта или портфейла, буквално губите всичко. Ако крадците ви откраднат портфейла, те основно имат достъп до целия ви живот.

Всеки знае, че не се препоръчват пароли, ПИН кодове и ключове да се пазят в портмонетата ни. Ето и другите неща, които е по-добре да си държите у дома.

4. Постъпления и бележки от банки и магазини

Не е безопасно, ако вашите приходини бележки и чекове се окажат в ръцете на опитни измамници. С помощта на тези листове хартия измамници могат да получат достъп до информация за вашите транзакции и дори банковата Ви сметка.

Една от най-често срещаните схеми, които измамтелите използват, е когато искат възстановяване на суми, като използват разписката на друг човек, за да се опитат да върнат стока, взета от рафта на магазина.

За да получат разписката ви, измамниците дори не трябва да откраднат портфейла ви. Не забравяйте, че разписката ви е документ и не бива да я предавате на никого или да я изхвърляте близо до магазин.

3. Всички дебитни или кредитни карти

Не е най-добрата идея да пазите всичките си карти на едно място (особено ако вашите карти са безконтактни). Така че, ако загубите чантата си, има шанс измамници да използват картите ви, преди да можете да ги заключите. По-добре е да носите една карта, която ще използвате в деня, когато излизате.

За да избегнете евентуални проблеми в бъдеще, препоръчваме да правите снимки и на двете страни на вашите карти и да ги държите вкъщи в случай, че загубите картата си и не можете да си спомните номера й.

За да не позволите на никого да използва вашата карта за онлайн пазаруване, можете да изтриете вашия CVV номер. Трябва да го напишете и да го съхранявате на сигурно място или просто да го запомните. Можете също така да излезете с парола, трицифрено число и да я запишете на задната страна на вашата карта и да си припомните CVV номера, да създадете формула.

2. USB флаш устройства

Загубата на USB флаш устройство, съдържаща важни отчети, билети и лични данни, не е просто неприятна ситуация, но може да бъде опасно и ако някой измамник намери вашата USB.

Опитайте се да държите флаш устройствата у дома и да носите само онези, от които се нуждаете. Освен това можете да зададете парола, за да защитите вашите важни документи.

1. Контрацептиви

Много хора слагат тези устройства за контрол на раждаемостта в задните си джобове или портфейли. Разбира се, няма да се разстроите твърде много, ако загубите презервативи, но носенето им в чантата ви е доста рисковано.

Работата е, че когато презервативите се нагряват, латексът става по-слаб, като ги поставя в по-голям риск от скъсване. И ако контрацептивите влязат в контакт с нещо остър, като вашите ключове, това може да създаде малка дупка, която не бихте забелязали.

Бонус: Какво можете да поставите в портфейла си

Изглежда, че носенето на снимките на децата ви в портфейла ви не е старомоден навик.

През 2009 г. бяха проведени изследвания, при които психолози поставиха стотици портфейли по улиците на Единбург и, изненадващо, половината от тях бяха върнати. 88% от върнатите портфейли са имали снимки на деца, 53% от портфейлите са имали снимки на куче, а 43% са имали снимки на семейство.