3 грешки при гримирането сутрин

Подготовката за излизане сутрин може да бъде голямо предизвикателство. Току-що сте се събудили и бързате за работа или по други задачи. В такива моменти обикновено нямате ентусиазъм за гримиране, но за да изглеждате добре и за лично самочуствие, започвате да нанасяте грим по лицето си. Възможно е да допуснете много грешки, докато сте все още сънена и с много продукти за красота пред себе си. Ето и съветите на Modernitta за избягване на премеждията с гримирането сутрин:

Гримиране при неподходяща светлина

Ако нанесете грима си сутрин и сте доволни начина, по който изглеждате вкъщи на закрито, но след като излезнете хората ви гледат като извънземно, значи има нещо нередно. Няма нищо по-лошо от това да загубите времето си сутрин, за да се гримирате и след като се погледнете в прозореца на някоя кола да осъзнете, че трябва да изриете всичко и да започнете отначало. Лошото осветление може да повлияе на начина, по който виждате цветовете.

Доближете се максимално до дневната светлина.Решението на проблема е да се приближите максимално до дневна светлина. Сложете огледалото близо до прозореца или излезте на терасата.

Прекаляване с фон дьо тена

Не се заблуждавайте, че слагането на повече фон дьо тен ще реши проблемите с кожата Ви. Напротив рискувате да задълбочите проблема. Освен това, отеделяте много повече време в замаскирване на недостатъците си, вместо да подчертаете положителните си страни. Решението ли? Бъдете малко по-естествена.

Не си слагайте маска от фон дьо тен, а използвайте малко коректор на нужните места.Използвайте малко коректор, но само на определени места, където е наистина наложащо. За основа на грима използвайте крем за лице с изравняващ ефект на тена.

Отделяте прекалено много време за гримиране на очите си

Всяка жена иска погледа й да е примамлив и съвършен и губи прекалено много време за постигането на този ефект. Повечето жени се фокусират в добавянето на слой след слой спирала, подчертана с очна линия, сенки и други подобрения. Това би изглеждало добре, ако ще ходите на нощен бар.

Опростете грима на очите си.Опростете нещата с еднакъв цвят на клепачите и добавяне на тънка очна линия или един слой спирала. Не претрупвайте грима на очите си.

Можете да разгледате предложенията ни как да се гримирате за кратко време, ако случайно се успите или разполагате с малко време, за да изглеждате добре.