18 Цветя и зеленчуци, които можете да отгледате само в чаша вода

Домашните растения правят домовете ни уютни и приятни. Въпреки това, не всички хора са достатъчно търпеливи, за да се грижат за тези зелени декорации или са склонни да ровят в пръстта.

Разбрахме, че има растения, които могат лесно да растат, дори без пръст. Ето списък от тях за вас.

Чесън

Ако поставите скилидки чесън във вода, зелени кълнове ще порастнат след известно време. Тези зелени издънки са годни за консумация и можете да ги добавите към вашата салата.

Китайско зеле

Можете да отглеждате нови листа китайско зеле, дори ако имате само долната част от него. Поставете кореновия край в плитка купа с вода и вижте как се регенерира от центъра.

Зелен лук

Всичко, от което се нуждаете, е чаша, вода и няколко луковици зелен лук, за да сте сигурни, че имате безкрайно количество здравословен зеленчук.

Моркови

Листата на морковите ще порастнат доста бързо, ако ги поставите така в плитка купа с вода. Тези зелени листа са годни за консумация, така че можете да ги добавите към вашите салати или да ги смесвате с мед.

Праз

За да расте безкрайно количество праз у дома, първо се уверете, че долните им части са с дължина 5 см. След това ги поставете във вода.

Мента

Мента е чудесно допълнение към чая, сладкишите и различните сосове и е доста лесна за отглеждане. Всичко, което трябва да направите, е да поставите корените във водата.

Босилек

Всъщност не е нужно да купувате тази билка в хранителния магазин, за да поддържате непрекъснато снабдяване. Можете лесно да отглеждате босилек в чаша с вода.

Розмарин

Ако искате да отгледате розмарин в кухнята си, ще имате нужда от няколко стебла от тази ароматна билка. Поставете тези стебла във вода и скоро ще се появят корени.

Въпреки това, когато корените са достатъчно дълги, ще трябва да засадите вашите билки в добре дренирана почва.

Лалета

Много хора мислят, че могат да отглеждат лалета само в градините. Това обаче не е съвсем вярно. Можете да имате това красиво цвете в дома ви също.

Всичко, което трябва да направите, е да поставите луковиците с малко количество вода.

Воден зюмбюл

Това растение може лесно да расте без почва и да цъфти с деликатни красиви цветове.

Можете да отглеждате воден зюмбюл в аквариум.

Зюмбюл

Може лесно да отглежда тези красиви цветя у дома. Поставете зюмбюлните луковици във ваза, пълна с камъни и малко количество вода.

Когато растат зюмбюлите, уверете се, че получават достатъчно светлина.

Амарилис

Това е още едно декоративно луковично растение, което не изисква почва, за да цъфти. Всичко, от което се нуждаете, е ваза, камъни за запазване на луковицата в стабилно положение във водата.

Папирус

Това растение изглежда като тънка крехка палма и не изисква почва, за да расте. Необходимо е само вода.

Най-добрият контейнер за отглеждане на папирус е ваза с постоянно ниво на вода.

Бамбук

Бамбукът расте доста бързо и обикновена ваза с вода е достатъчна, за да стане пълноценно растение.

Има различни видове бамбук, които можете да отгледате на закрито.

Дяволски бръшлян

Това растение обикновено расте в гърне с пръст, но може да расте и във вода. Другото име на дяволския бръшлян е Epipremnum aureum, защото е почти невъзможно да се убие и остава зелено, дори когато се държи на тъмното. Така че, то може да стане голямо декоративно растение за вашия дом.

Китайски вечно зелени (Aglaonema)

Китайски Евъргрийн не е водно растение, обикновено расте в саксия с пръст. Въпреки това, тъй като то е една от най-лесните растения да отглеждане, се чувства добре и във водата, въпреки че растежът му няма да бъде толкова бърз, колкото в почвата.

Сукуленти, включително кактуси

Тези стайни растения са много популярни, защото не се нуждаят от чести поливане и големи саксии, за да растат.

Другият популярен метод за отглеждане на сукуленти и кактуси е хидропоника. Засадете кактус в саксия, пълна с камъчета, и след това сложете този съд в друг, напълнен с вода.

Тиландсия

Това екзотично растение може не само да расте без почва, но дори да оцелее без вода.

Влажният въздух е достатъчен, за да може тинданията да расте добре. Но от време на време можете да се отдадете на листа и корени с водна баня.

Фен ли сте на стайни растения? Кои растения имате вкъщи?