14 неща, които никога не трябва да правите в леглото

Независимо дали сте развълнувани от новя партньор или любовта на живота си, изключването на тези навици от спалнята ще ви направи по-щастливи, както в, така и извън чаршафите.

Не си мислете, че правите всичко правилно

Невъзможно е да знаете желанията на партньора си. “Всеки има лични предпочитания”, казва сексологът Глория Браме. Комуникацията е от решаващо значение за всички аспекти на взаимоотношенията и като работим, за да разберем какво предпочита партньорът ви, ще изградите по-пълно физическо и емоционално отношение.

Не превръщайте леглото в отрицателно място

Много двойки казват оплакванията си преди лягане, казва Брам, вероятно защото това е първата възможност, която имат, за да говорят лично. Но когато донесете в спалнята си гнева и възмущението си, превъръщате пространство за удоволствие в бойно поле. И ако ескалира, това може да доведе до това, че един от партньорите не зачита секса. Ако сте разстроени от партньора си, направете скандала в друга стая или го оставете до утре.

“Да заспиш ядосан веднъж няма да сложи край на връзката ви”, казва Брам. “Но това, което може да промени връзка ви е, когато свързвате спалнята с негативни преживявания.”

Не се плашете да споделяте фантазиите си

“Толкова много жени и мъже се съсредоточават върху секса или любовната игра, които не получават, вместо да говорят за това, което искат”, казва психотерапевтът и съветникът по сексуалността Ян Кернер, автор на “Тя идва първо”.

Но това няма да бъде разглеждано като критика, ако изразявате желанията си по начин, който е конструктивен. Както и в “Това е нещо, което би ме побъркало …” Като бонус езикът, който използвате, може да бъде толкова възбуждащ, колкото и самият акт, казва Кернер. И ако искате да опитате малко от 50-те нюанса сиво, кажете си го. “Жената или мъжът, който наистина те обича, ще те изслуша”, казва Брам. Нито един от партньорите не трябва да настоява за нещо, което е извън неговата или нейната комфортна зона. Опитвайки нещо ново, то трябва да бъде вълнуващо, не опасно или неприятно.

Не лъжете

Избирайте честността, вместо ласкателство, или просто като начин да завършите нещо, което не ви харесва. Вместо това използвайте анти-кулминацията като възможност да откриете как партньорът ви може по-добре да ви задоволи в леглото.

“Позволете на вашите различия да предизвикат разговори за това какво ви действа и какво не,” съветва Кернер. Ако се притеснявате, че вашият партньор може да си направи шоу на ваш груб, говорете за това, вместо да се смущавате.

“Ако наистина мислите, че ви лъже, кажете го ясно, че не очаквате, че ще имат оргазъм всеки път и това е напълно нормално”, казва експертът по секс и отношения Tracey Cox, автор на Hot Sex: Как да го направим.

Не се чувствайте длъжни да правите секс

Популярен мит е, че двойките, които правят секс няколко пъти седмично, са по-щастливи от по-малко сексуално активните. Въпреки това, докато правите секс веднъж седмично, вероятно ще укрепите връзката си повече. Ако започнете да чувствате натиск да правите секс, но не искате, Кернер съветва да бъдете физически по други начини. “Отделете 15 минути за масажи, вземете душ заедно. Оценявайте, че сте физически без натиска за секса. “

Не се тревожете за оргазма

Съсредоточаването върху оргазма като цел на половия акт може да попречи на общото преживяване, особено при нови партньори.

“Много жени, които прарят секс за една нощ или правят секс за първи път, не достигат оргазъм”, казва Кернер. “Това не означава, че нещо не е наред”. Няма нищо по-вероятно да забавите момента с някой, който има оргазъм, отколкото непрекъснато да пита дали са получили такъв. “Бързането за оргазъм е напълно противоположно психологически”, казва Кокс.

Не пренасяйте напрежението от рабоотния ден в леглото

Може би шефът ви се е карал, може би сте се скарали с най-добрия си приятел – независимо от стреса, оставете го извън спалнята. Изследванията показват, че хората, особено жените, трябва да могат да изключат мозъка си, за да преживеят възбудата. Това не означава, че ако сте заети с работа, сексът е напълно изключен.

“Възбудата е по-силна от безпокойството”, казва Кернер. “Ако дадете шанс на възбудата, това може да бъде полезно.” За жените фантазията може да бъде полезен начин да се отделите от събитията на деня и да се насладите на времето с партньора си.

Не бъди критик

Мислите, че гърдите й не са истински? Мислиш, че е напълнял?

“Въпросите за увереността в тялото засягат и двата пола и никога не сме по-уязвими, отколкото когато сме голи в леглото”, казва Кокс. Тъй като ниското самочувствие е причина за сексуална дисфункция при жените, според Брам и повече от 90% от мъжете се притесняват за размера на пениса си, според Кокс, ще имате по-добро време в леглото, ако накарате другия да се чувства секси и удобно в тялото си.

Не намесвайте бившите

Никой не иска да слуша за вашите предишни сексуални преживявания по време на среща, особено когато нещата вървят добре – дори и да изглеждат добър начин да се похвалиш с уменията си. Освен това, сексуалните вкусове на всеки са различни, така че това, което работи със стария партньор, не е гарантирано, че ще новия. И дори да е така, никой няма да се наслаждава да си представи, че си го правил с някой друг.

“Всички ние искаме да мислим, че нашите партньори са само за нас и никой не ги е докосвал никога”, казва Кокс. “Сексуални разговори за бившите унищожават всичко това”.

Не позволявай да те нарани

“Някои хора смятат, че сексът е малко или много болезнен”, казва Кернер. “Това не е вярно.” Болката по време на секс сигнализира за проблем с възбудата, овлажняването, предменопаузална или менопаузална хормонална промяна, неправилна позиция или липса на комуникация. Кажете на партньора си и не се страхувайте да използвате повече лубрикант или по-дълга любовна игра. Говорете с лекаря си, ако проблемът продължава, тъй като това може да е симптом на инфекция.

Не се чувствайте виновни, ако си представяте някой друг

“Да имаш фантазия в главата си е нормалено и доста ефективен начин да се възбудиш за секс с някой, с когото си спал с много, много пъти”, казва Кокс. Фантазията може да бъде полезен инструмент за подобряване на възбудата или разясняването на нещата и няма причина да се срамувате от представянето на знаменитост, на горещата мацка от магазина или на непознат, който сте виждали в автобуса. Сексуалните фантазии са нормални и напълно приемливи – стига да не се притеснявате от това или да се чувствате виновни, защото това може да доведе до проблеми със взаимоотношенията и по-малко сексуално удовлетворение като цяло, показват проучванията.

… но не викайте грешното име

Това може да изглежда очевидно, но внимавайте да не позволите на фантазията да навлезе в реалността.

“Извикването на грешното име в разгара на момента ще гарантира голям скандал, а не голям оргазъм”, казва Кокс. Това може да е просто приплъзване на езика или симптом на дълбоко желание, но и в двата случая, няма да направи партньорът ви да се чувства специално.

Не се притеснявайте от механични проблеми

“Всеки възрастен мъж ще преживее епизодична импотентност в определен момент”, казва Брам. “Това е не е срамно.” Това може да се дължи на проблеми с кръвообращението, прекалено много за пиене, изтощение или просто да има труден ден на работа, без да се влияе от това как се чувства партньора. Това също не е отражение на мъжествеността му.

“Ако започнете да обиждате мъжа си, това, което може да се е случило еднократно, може да започне да се развива като хроничен проблем, защото го критикувате, когато е най-уязвим.”

Не обръщайте внимание на телефоните

Изглежда като отчайващо, но някои хора все още вдигат телефона си по време на секс. Не само отговарянето  на повикване или съобщение, нарушава ритъма и инерцията, но също така показва на партньора ви, че дори по време на секс, той или тя не е вашият най-голям приоритет.

“Прекъсването на секса, за да погледнете вашия смартфон, казва:” Това е много по-интересно за мен, отколкото да правя секс с вас “, казва Кокс.