14 модерни филма за тези, които мислят, че са изгледали всичко

Понякога е много трудно да изберете филм, който да гледате, защото има толкова голям избор.

Става още по-трудно, ако един филм има много позитивни и негативни рецензии.

За тези, които мислят, че са изгледали всеки филм на този свят, създадохме списък с най-добрите филми, които може да сте пропуснали.

“Two Is a Family”

Младия Самуел предлага яхти на богати хора и печели пари по този начин. През свободното си време, той виси на плажа и среща момичета. Но един ден той среща жена с бебе, която твърди, че е детето е нпгово и оставя момичето с него. Той решава, че не се нуждае от такива проблеми и се опитва да намери майката, която е избягала. Но нищо не е толкова лесно лесно.

Този красив и интересен филм носи само положителни и топли емоции.

“The Zookeeper’s Wife”

Този филм разказва една от многото истории за Втората световна война. Една история за храброст, любов и състрадание. Антонина Забински, главният герой, и съпругът й Ян не могат да приемат всички ужасни неща, които се случват в техния град. Те се опитаха да спасят не само животните, но и хората, въпреки риска, на който са изложени.

Филмът се основава на същата книга на Даян Акерман (базирана на дневниците на Антонина Забински).

“A Monster Calls”

Тази история е за момче, на име Conor, което трябва да порасне бързо. Майка му страда от рак, баща му не иска да поема никаква отговорност и съучениците му винаги му се подиграват. Но веднъж, след кошмар, на улицата се появява чудовище. Гигантът помага на момчето да се справи с всичките трудности.

Това е одухотворен филм, който няма да ви оставя безразлични.

“From the Land of the Moon”

Родителите й карат младата Габриел да се омъжи за мъж, когото тя никога не е обичала. Той е спокоен и честен човек, но животът й става затвор. По-късно Габриел се разболява и лекарите я изпращат за лечение. Тя среща един мъж и се влюбва в него и те решават да избягат от рутината към илюзорния свят на любовта.

Страхотен филм, който се препоръчва за брачни двойки.

“Paterson”

Животът на Патерсън изглежда доста скучен, но той все още изпитва вдъхновение да пише стихове: темата може да е разговор, ситуация от живот или пътуване до бара. Той пише своята поезия в тайния си бележник и не мисли за славата. Но едно събитие променя всичко.

Това е филм, който показва нашия магически свят през очите на един поет.

The Secret Scripture

Роузън Макнети прекарва по-голямата част от живота си в психиатрична болница. Тя дори е забравила причината, поради която е била настанена там. Новият главен лекар се заинтересовал от случая на тази жена и откри скрит дневник, в който Роузън разказа за неустоимата любов и загадката за нейното “лишаване от свобода”.

Този докосващ филм ще ви накара да мислите за трудностите в отношенията между хората.

“Gold”

Кени, основният герой, наследява компанията на баща си. Но след няколко години всичко се сринва и Кени едва успява да се справи. След странен сън Кени срещна загубеняк, който му напомня за себе си, и решават да започнат пътуване, което би могло да промени живота им: отиват в неизследваната джунгла в търсене на злато.

Това е невероятен приключенски филм, базиран на истинска история.

“A Dog’s Purpose”

Обикновено семейство приема сладко ретривър кученце. Кучето живее дълго, но умира от старост. Един ден стопанина му се събужда и осъзнава, че е в тялото на полицейско куче.

Този докосващ филм е изобразен чрез очите на кучето, най-любящият и верен приятел, който третира човешкото същество като целия му свят.

“Gifted”

Франк Адлер се грижи за своята племенница Мария, която е талантлива по математика. Чичото иска само едно нещо за детето: да бъде дете. Тя трябва да играе игри и да се среща с приятели. Но изведнъж се появява майката на Франк и тя има своите собствени виждания за бъдещето на момичето.

Това е семеен филм, който повдига вечния проблем на родителите и децата.

“Wakefield”

Хауърд Уокфийлд имаше перфектен живот: луксозна къща, чудесна работа и любяща съпруга и дъщери. Но всичко се промени изведнъж. Хауърд преследваше миеща мечка, когато се озова на тавана с перфектна гледка в дома си, където членовете на семейството му вечеряха. Затова се запитал: “Ами ако изчезна?” И Хауърд реши да живее на тавана.

Това е интересен филм, който ни кара да се замислим за много важни неща.

“Perfect Strangers”

Голяма група се събира заедно по време на вечерята. Те решават да играят една игра, за да се забавляват: всички входящи съобщения трябва да бъдат прочетени на глас и всички входящи повиквания трябва да се проведът на високоговорител. Но те дори не могат да си представят тайните, които тази безобидна игра ще разкрие.

Това е дълбок и смислен филм, който показва, че всеки крие “труп в шкафа”.

“Everything, Everything”

Мади, главният герой, е много умно и любопитно момиче. Тя иска да вкуси от този свят, но страда от болест и не може да излезе навън. Единствените неща, които я развеселяват, са книги, рисуване и онлайн архитектурни курсове. Но животът й се променя един ден. Тя среща нов съсед и се влюбва в него.

Това е романтичен филм за всеки, който вярва в любовта и магията.

“David Lynch: The Art Life”

Това е много интимен монолог от най-мистериозния режисьор във филмовата индустрия. Заснел е Twin Peaks, Mulholland Drive и Blue Velvet. Несъмнено Дейвид Линч е брилянтен и изключителен човек, който показва на публиката уникалния свят на художниците.

“The Beguiled”

Частно училище за момичета е скрито от външния свят, преди млада ученичка да намери ранен ефрейтор. Никой не харесва факта, че гостът трябва да остане в училището. Но директорът го пуска и всички започват да се грижат за него. По-късно момичетата са очаровани от красивия мъж и тогава започна борбата за вниманието му.

Всеки, който се интересува от Arthouse филми със сигурност ще заобича този филм.

Гледали ли сте вече някой от тези филми? Харесвахте ли ги?