12 козметични продукта, за които харчим излишни пари

Производителите на козметика ни показват своите продукти в най-добрата възможна светлина.

Изглежда, че между всички реклами и красивите опаковки, козметичните компании  си играят с нашите несигурности. Чрез маркетинга ни убеждават, че съставките или атрибутите на техните продукти са много важни и необходими, когато става въпрос за нашия външен вид. Но не винаги е така.

Ние в Modernitta разбрахме кои козметични продукти определено не ви трябват, защото всъщност са безполезни. Обърнете внимание на този списък, за да не бъдете разочаровани.

Големи палитри сенки за очи

Когато сте в магазин за козметика, е толкова лесно да изхарчите половината си заплата за палитра със 100-200 различни сенки за очи. Може да изглежда, че всички те наистина са ви необходими, а разнообразието е невероятно. Но всъщност вероятно няма да имате нужда или да използвате толкова много различни цветове.

Какво да купите вместо това? Висококачествени палитри, 7-10 нюанса, които наистина харесвате и които можете да миксирате и да се съчетаете с различни видове грим.

Шампоан за “всякакъв тип коса”

Понякога може да мислите, че шампоан за “всякакъв тип коса” е най-лесната покупка, защото обхваща всички видове коса и няма да навреди. Но всички ние сме различни и точно, както имаме различни видове дрехи, ние също имаме различни видове косми. Освен това универсалните шампоани могат да предизвикат появата на пърхот и изсушаване на косата.

Какво да използвате вместо това? Най-добрият избор е да купите шампоан според вашия тип коса. Ако имате съмнения относно вашия тип, трябва да се консултирате с специалист.

Голям набор четки

В тази ситуация много хора мислят, че повече означава по-добре. Защо да не купите комплект от 25-30 четки? Може да се нуждаете от тях един ден, нали? Е, вероятно не. Всъщност е малко вероятно да пробвате всяка от тях дори веднъж. Освен ако не сте професионален гримьор, това е загуба на пари.

Какво да използвате вместо това? Комплект с 10-12 професионални четки, които определено ще използвате.

Скраб за тяло

Модерните красиви козметични магазини предлагат много различни видове скраб. Красивите пакети обещават, че ще имате бебешко мека кожа. Но повечето от тези продукти се базират на много прости неща: мед, кафе, сол, зехтин. Защо да купите нещо, което можете да направите у дома при положение, че знаете всички съставки?

Какво да използвате вместо това? Направете почистване на кожата си у дома, много е лесно да намерите онлайн рецепта. Друга възможност – просто използвайте гъба.

Крем за лице с ботокс

Магическият ефект на ботокса е много привлекателен. Той стяга кожата и парализира бръчките. Той обикновено се инжектира под повърхността на кожата с игла. И няма начин да стигне до бръчките ви чрез крем и да ви даде същия ефект. Разбира се, кремът ще има някои положителни ефекти, не благодарение на ботокса, а на останалите съставки в кремовете против стареене.

Какво да използвате вместо това? Вижте се с дерматолог, ако наистина искате ботокс инжекции.

Спирала за долните мигли

Очевидно производителите на козметика смятат, че стига те да създадат търсене, то ще могат да спечелят пари от това, което предлагат. Така че сега те правят спирала за  долните мигли. И някои момичета наистина вярват, че се нуждаят от различни спирали за миглите на горния и долния клепач. Но това не е нищо повече от маркетингов ход: обикновената спирала може да свърши работата.

Какво да използвате вместо това? Използвайте една висококачествена спирала от надеждна марка.

Серум против стареене

Хората искат да вярват, че има едно магическо нещо, което може да направи кожата им да изглежда отново млада. А високата цена за магическия продукт изглежда убедително. Но има важно нещо, което трябва да знаете: няма продукт, който да стигне до най-дълбоките слоеве на кожата ви и да изглади бръчките отвътре. Всичко, за което наистина можете да се надявате, е просто доброто старомодно овлажняване. И един прост овлажняващ крем може да направи същото.

Какво да използвате вместо това? Добър хидратиращ крем. И ако искате да видите отново онзи млад човек в огледалото, вероятно се нуждаете от пластична хирургия.

Крем за намаляване на тъмните кръгове под очите

Разбира се, никой не изглежда добре с тъмните кръгове под очите. Но истината е, че тези кремове също са безполезни. Всичко, което могат да направят, е да замаскират кръговете временно. В повечето случаи, ако тъмните кръгове се появяват близо до кръвоносни съдове, абсолютно никакъв крем не може да помогне. И ако причината, поради която имате кръгове, е липсата на сън, единственото решение е да си починете.

Какво да използвате вместо това? Винаги използвайте крем, който съответства на вашия вид кожа, а за кръговете – ще трябва да се справите с причините.

Овлажняващи маски за коса

Стикерите на опаковката обещават: здрава коса, без накъсани краища. Въпреки това, не можете да направите косата си по-здрава, без да третирате космените фоликули. Всичко, което маските могат да направят, е това че косата ви става по-лесна за разресване.

Какво да използвате вместо това? Вижте се със стилист. И ако искате да подобрите здравето на косата си, посетете лекар.

Крем с хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е веществото, което задържа влагата и помага да се произвеждат протеини, необходими за нормалното функциониране на тъканите на тялото. С възрастта ресурсите на тази киселина стават по-малко и стареенето на кожата започва.

Тъй като молекулите на това вещество са твърде големи, те не могат да стигнат дълбоко под кожата. Така че, не очаквайте ефект от използването на хиалуронова киселина. Единственият начин, по който може да се получи е с инжекции.

Какво да използвате вместо това? Вижте се с дерматолог и направете серия от инжекции.

Балсами без измиване

Може да изглежда, че този продукт може лесно да реши всичките ви проблеми с косата: разделени краища, увредена коса и т.н. Да, този балсам може да направи косата ти мека и гладка, но няма влияние върху здравето й.

Какво да използвате вместо това? Стандартен балсам. А лекувайте проблемите с косата с помощта на специалист.

Душ гел

Много душ гелове изсушават кожата прекалено, като разрушават защитния слой. Ето защо трябва да бъдете много внимателни с душ гела, който използвате. Може да се нуждаете от специален сапун.

Какво да използвате вместо това? Използвайте висококачествен хидратиращ сапун или душ гел.