11 Вида прегръдки и какво казва всяка за вашата връзка

Националният ден на прегръдките в САЩ  , който вече е станал международен, се празнува на 21 януари. Според учените прегръщането носи много предимства като укрепване на имунната система, намаляване на стреса и дори повишаване на самочувствието.

Като бурни фенове на прегръдките, събрахме различните видове прегръдки, които вероятно ще ви накарат да прегърнете някого веднага!

Прегръдка на себе си

Прегръщането може да има добър терапевтичен ефект, особено ако няма човек, който да ви прегърне. Това е успокояващо и приветливо едновременно.

Бавна танцова прегръдка

Това е  прегръдка, която се провежда класически по време на танцуване – ръцете на дамата са на врата на партньора, а ръцете на  кавалера внимателно държат кръста на партньорката си. Романтиката е във въздуха, а партньорите обикновено имат силен контакт с очите, споделят усмивки и водят приятен разговор.

Прегръдка с неравенство във височината

Тази прегръдка обикновено се извършва между тези, които са във връзка. Поради голямата разлика във височината един по-висок партньор обикновено трябва да се сгъне доста, докато по-ниския партньор понякога може да стои на върха на пръстите си, за да се приведе в съответствие с прегърбения.

Прегръдка отзад

А  обратната прегръдка показва дълбоки чувства на лицето прегръщащо отзад. Дори ако човек не е изрекал тези 2 специални думи още, другият партньор може да бъде сигурен, че този е влюбен в тях. Лицето, прегръщащо отзад, е готово да поеме отговорност и да даде необходимата защита на лицето, което прегръща.

Прегръдка сърце до сърце

Може би това е най-романтичния тип  прегръдка. Традиционно, това е дълга, успокояваща прегръдка, при която единия човек се навежда на гърдите на другия, подсъзнателно иска одобрение. Другият човек в същото време докосва сърцето си до този, който се нуждае от подкрепа. Обикновено прегръдката е нежна  и здрава.

Сгушвам се

Това е друг утешителен вид прегръдка, която обикновено се извършва между онези, които са влюбени. Обикновено е дълга, приятна и може да бъде последван от някои хубави и нежни думи.

Прегръдка под форма А

Известна също като прегръдка на  тепе , това е прегръдка, която може да се случи, когато хората се срещнат за пръв път. 2 души се навеждат един към друг с горните части на тялото си и прегръдката обикновено не трае дълго. Това обаче може да се случи и между онези, които се пред раздяла и липсват чувства помежду им, или между тези, които са тайно влюбени. В този случай прегръдката може да продължи малко по-дълго.

Групова прегръдка

Този тип прегръдка обикновено се осъществява между приятели или колеги, за да покаже, че са заедно, особено след постигането на нещо полезно. Също така, тя може да се осъществи преди да започне нов проект за обмен на енергия и подкрепа един за друг.

Мъжка прегръдка

Това е общ тип поздрав между двама мъже. Този вид прегръдка няма контакт с очите и е последван от няколко потупвания по гърба. Тя включва само горните части на тялото и е доста бърза. След като се прегърнат и потупат, приятелите се отдръпват и продължават да се поздравяват словесно.

Прегръдка с едната ръка

Обикновено това е бърз тип прегръдка, който се осъществява между двама души, които седят или стоят един до друг. Обикновено се извършва, за да подкрепим другия човек, да ги развеселим или просто да покажем приятелско настроение. Тя може да има и романтични нюанси, особено ако прегръдката се случва в киното или театъра.

Мечешка прегръдка

Може би това е любим вид прегръдка сред жените. Това вероятно е така, защото показва привързаността и близостта на този, който е започнал прегръдката. Въпреки това много често мъжкият партньор не може напълно да контролира силата си и в крайна сметка да стисне силно жената. Важно е да бъдете нежни!