11 тайни на индустрията за красота, които не иска да знаете

Чудили ли сте се някога как знаменитостите винаги изглеждат зашеметяващо, независимо от възрастта или проблемите?

Ние от “Modernitta” признаваме, че сме малко им завиждаме, но разбираме, че те имат армия от специалисти по красота, които им помогнат.

Основите на ефективната грижа обаче са прости и достъпни за всеки. Нека да погледнем заедно!

1. Не подценявайте ползите от слънцезащитните продукти

Красивата и здрава кожа не може да се постигне без редовно използване на слънцезащитни продукти. Mamie McDonald, експерт по козметиката, работеща с Мадона, казва, че всякакви други усилия, които полагате, ще бъдат напразни, ако пренебрегнете това правило. Друг известен козметолог, д-р Лансър, препоръчва използването на крем с SPF не по-малко от 30, който да прилагате всеки ден.

2. Не пресушавайте кожата си, ако имате възпаление

Повечето анти-спот кремове съдържат бензоил пероксид, който изсушава кожата, утежнява възпаленията и увеличава производството на себум. Алкохолът действа по аналогичен начин, така че няма да се отървете от петната по този начин. Д-р Харолд Лансър препоръчва да обърнете вниманието си към ексфолирането със салицилова или млечна киселина и почистващи маски с глина.

3. Никога не забравяйте за врата си

Вратът е част от женското тяло, което раздава възрастта на своята собственичка почти веднага, затова е много важно да се грижите добре за него. Кожата тук е тънка и изисква грижа толкова деликатна, колкото и лицето ви. Отидете по-далеч от брадичката си и готово.

4. Търкайте кубче  лед в кожата си

Дерматологът на Санта Моника д-р Ава Шабан съветва да търкате лицето си с кубче лед за няколко секунди, за да предотвратите петната. Този прост трик стимулира циркулацията и кожата ви започва да се зарежда положително.

5. Съхранявайте аксесоарите за красота правилно

Д-р Дебра Джалиман предупреждава да не се съхраняват предмети за красота в банята, защото топлия и влажен въздух ги кара да губят качествата си по-бързо. Кремовете за лице и други принадлежности за красота, които често не използвате, трябва да се съхраняват в хладилника.

6. Дръжте всичко, което докосва кожата ви, чисто

Д-р Лансър казва, че никога не бива да докосваш лицето си с мръсни ръце. Сменете калъфките поне веднъж седмично, ако имате суха или нормален тип кожа или веднъж на всеки три дни, ако кожата ви е мазна. Понякога почиствайте екрана на смартфона си.

7. Не използвайте изтривалки и гъби за лице, особено ако сте склонни към акне

Кристис Кид, специалист по грижа за кожата от Бевърли Хилс, препоръчва никога да не използвате абразивни продукти за грижа за кожата (скраб, гъби, четки), ако имате акне: това само води до по-тежко възпаление. Всеки вид кожа се нуждае от деликатно почистване без сапун и за да се намали зачервяването и възпалението, нанесете върху местата вода и аспиринова паста.

9. Обърнете внимание на ръцете си

Ръцете изискват толкова грижи като врата, защото кожата е тънка и деликатна. Опитайте да правите домакинските си задължения с ръкавици и редовно да навлажнете кожата си с крем. Можете също да прилагате кремове против стареене на ръцете си, както и на лицето си. И не забравяйте слънцезащитни продукти!

10. Почистете добре кожата си

Дерматологът Дебра Джалиман посочва, че никога не трябва да си лягате с грим. Ако го направите, ще свършите със запушени пори и възпаления. Просто, както звучи, мнозина все още пренебрегват този съвет.

1. Винаги сваляйте сутиена си, преди да си легнете

Колкото и да се изкушавате да оставите сутиена си преди съня, гърдите ви ще са ви благодарни ако не го правите. Сутиена, ограничава кръвообращението ви и води до проблеми със здравето. Освен това предизвиква дразнене на кожата, неспокойствие поради дискомфорт и потъмняване на кожата под презрамките и чашките.