10 въпроса, които за зададете на вашия партньор, с цел изграждане на доверие в взаимоотношенията ви

Психиатърът, д-р Сюзън Еделман, казва, че ключът към изграждането на здрави и дългогодишни взаимоотношения се осъществява чрез задаване на въпроси.

Самите въпроси ще издадът характера на един човек и ще покажат колко отворен е той за получаване на критика. Тези въпроси или ще изградят доверие, или ще хвърлят светлина върху по-дълбоките проблеми, които винаги се крият.

Modernitta събра списък от 10 въпроса, които според д-р Сюзън Еделман ще ви помогнат да се отворите един към друг и да научите повече за това кои сте всъщност.

1. Колко си близък със семейството си?

Д-р Еделман казва, че “да питаш някого за семейството му и дали те са близки може да изгради доверие и емоционална интимност”. Всяко семейство има някаква нефункционалност и откриването му ви позволява да разберете много неща за вашият партньор.

2. За какво ти е трудно да говориш с мен?

Много двойки трудно могат да говорят за някои теми помежду си. По-лесно е да разберете какви са тези въпроси и защо не са склонни да ги коментират с вас. Отговорът им може да е малко осъдителен за вас, но трябва да го приемете, ако искате да изградите пълно доверие между вас двамата.

3. С кое постижение най-много се гордееш?

Разкриването на едно постижение, с което вашият партньор е най-горд, показва крайната му цел в живота. Това е начин да попитаме каква е основната им цел – въпрос, който може да не е напълно съвсем честен, тъй като може да доведе до друга информация.

4. Какво мислиш за връзката ни?

Никой не обича директно да го питат дали обича партньора си и колко. Горният въпрос е по-небрежен подход за получаване на отговорите, които търсите. Можете да видите как вашият партньор се чувства относно теб и как мисли, че връзката ви върви, без да се налага да казва големи думи, които може би не е готов да каже още.

5. Кой е най-лошия ти спомен?

Този въпрос ще донесе интимност по същия начин, по който и въпросът за семейството на партньора ви. Хората смятат, че е лесно да се говори за щастливи моменти, но те се въздържат от мислене и говорене за техните тъжни моменти. Отварянето на този въпрос означава да се отвори прозорец към сърцето и миналото им.

6. Какво беше последното нещо, за което плака?

Плачът е много дълбока емоция, която се възбужда от много неприятни ситуации или чувства. Това е продължение на предишния въпрос. Да можеш да говориш за нещо болезнено означава, че имаш доверие на човека, с когото споделяш болката си.

7. Кажи едно нещо, което би променил в себе си?

В зависимост от отговора, който ще получите на този въпрос, ще видите дали партньорът ви разпознава отрицателните си черти и дали иска да ги промени. Ако е така, това означава, че иска да знаете за техните недостатъци и да им помогнете да ги променят.

8. Какво би направил, ако ти оставаха само 6 седмици да живот?

Това е много дълбок хипотетичен въпрос, който подканва партньора ви да помисли за нещата, които са най-важни за него. Това ще бръкне в душата му, за да може да сподели с вас своите крайни цели и желания, които винаги са били там.

9. Какво представлява идеалният ден за теб?

Всеки човек има различни източници на радост и с този въпрос ще знаете точно кои са тези източници. Важно е да знаете нуждите на партньора си и да ви ги разкрие, изисква от вас да отворите малка част от сърцето си за него.

10. Кои са 5-те неща, за които си най-благодарен към момента?

Да бъдеш благодарен в живота си означава, че оценяваш хората и нещата около себе си и че осъзнаваш колко е важно да не приемаш това, което имаш за даденост. Изслушването на това, за което вашият партньор е благодарен, ви показва какво той цени най-много в живота и какво би искал да продължи да има в живота си.

Бонус

Друг много важен въпрос е дали партньорът ви доверява тайните си. J. Hope Suis, който е експерт по отношенията, казва, че е важно да знаете дали вашият партньор се чувства удобно да ви разкрие дори най-дълбоките и най-неудобните тайни. Ако не, тогава вероятно имате сериозни проблеми за решаване. Ако, от друга страна, отговорът е “да”, това означава, че вие се насочвате в правилната посока.