10 умни летни хитрини, които ще направят живота ви по-лесен

“Всичко добро и вълшебно се случва между месеците юни и август”, пише Джени Хан, американски писател.

И е трудно да се спори с нея. Но нищо не е перфектно – дори през лятото хората могат да срещнат проблеми.

Тук искаме да споделяме някои прости тайни, които ще ви помогнат да избегнете ненужните притеснения в най-доброто време на годината.

1. Забравете за комарите с домашен репелент

Такива репеленти ви помагат да задържите досадните насекоми далеч от вас. И те са лесни и бързи.

Необходимо е само малко декоративно бурканче, половин лимон, 2 клонки розмарин, плаваща свещ и 1 или повече от следните етерични масла:

  • евкалипт
  • лавандула
  • канела
  • мащерка
  • здравец
  • чаено дърво
  • мента

Поставете лимоновите резени и розмаринските клончета в буркана, добавете малко вода и 10 – 20 капки от избраните етерични масла. Поставете свещта отгоре. Зашалете я и се насладете на ден и нощ без насекоми!

Можете също да използвате тази течност като спрей, като я прилагате върху кожата си като допълнителна защита.

2. Отървете се от сърбежа

Не се притеснявайте, ако вече сте били ухапани от комари. Има едно просто средство за облекчаване на страданието ви. Вземете паста за зъби и намажете ужилената област, тъй като тя ще ви помогне да успокоите сърбежа на кожата. Преди да използвате това средство, тествайте пастата за зъби на малка част от кожата, за да сте сигурни, че няма да имате алергична реакция.

3. Опазете напитките от комари

Какво може да е по-добре от леденостуден сок или сода в горещ летен ден? За съжаление, комари и други буболечки могат да се удавят в чашата ви. За да запазите напитката си от насекоми, поставете формичка за печене върху чашата и прекарайте сламка за пиене през нея.

4. Фиксирайте пояса си на басейна

Кой не обича да прекарва спокойно време на басейн отпуснат на надуваема играчка? Но те могат лесно да се спукат, дори и да сте внимателни. За щастие е просто да ремонтирате малките дупки в тези пояси, като използвате желязна и топлоустойчива хартия или материал. Всичко, от което се нуждаете, е да откриете къде е спуканото, да поставите хартията върху него и след това да я залепите.

5. Защитете краката си от мазоли

Тази тайна е полезна за тези, които обичат къмпинговането. За да предпазите краката си от мазолите след продължителна разходка, залепете тиксо в най-чувствителните части на краката си, поставете удобни обувки и се насладете на къмпинг без болка.

6. Направете студени напитки за минути

Ако искате бързо да охладите напитките си, науката е тук, за да ви помогне. Потопете напитката в контейнер, напълнен с ледена вода. Добавете 2 лъжици сол и изчакайте чудото да се случи. Солта ще предизвика химическа реакция, която ще накара горещата ви напитка да падне с няколко градуса само за няколко минути. Наслади се!

7. Отърви се от гънките по дрехите без ютия

Модните спешни случаи могат да се появят по всяко време през лятото. Например, може да се наложи да изгладите дрехите си, но какво ще стане, ако няма ютия под ръка или просто няма време да го направите? Този проблем може да бъде решен с помощта на ледени кубчета. Добавете няколко от тях в сушилнята заедно с дрехите си – това е всичко!

Логиката е проста: тъй като сушилнята се нагрява, кубчетата лед започват да се стопят, създавайки изглаждаща пара.

8. Отстранете пясъка без усилие

Пясъкът е страхотен, когато е на плажа, но не и по дрехите ви. Ако не искате да губите време, за да се отървете от пясъка от всяка част от вашите вещи, вземете чанта с дъпки, вместо обикновена. Това ще ви помогне да премахнете всичкия пясък.

9. Използвайте конец вместо нож

Искате да хапнете малко сирене или наденица на плажа, но сте забравили да вземете нож? Няма проблем. Вземете малка част от чистата нишка, я разтегнете и я използвайте като нож. Този хак работи с плодове, меки зеленчуци, десерти и други храни.

10. Подобрете съня си със студени възглавници и чаршафи

Имате ли приятели, които винаги се оплакват, че не могат да спят в жегата? Следващия път, когато слушате техните оплаквания, им дайте съвет. Кажете им да сложат калъфките и чаршафите във фризера и да ги оставят там до преди да си легнат. Те ще бъдат изумени от това колко добре работи този трик.