10 юли – ден на тишината

10-то число на месеца е изпълнено с действие.

Цялата сила на числото 1 се подчертава и акцентира. 10-ката е много амбициозна и ще стигне там, където иска, без значение кой или каквво застава на пътя. 10 презира рутината и всичко обичайно. Когато 10 се забие в коловоз, тя става мрачна и доста неприятна и обикновено привлича всички останали. Може да се наложи да направите съзнателни усилия да останете на върха на нещата днес.

10 има какво да предложи, въпреки настроенията и нетърпението си. Нейната индивидуалистична е задвижващата сила днес. Тя има цел и е склонна да се осмели, да мисли малко по-различно, за да постигне целите си.

Днес последователите на индийския духовник Мехер Баба честват Деня на тишината.

Мехер Баба (1894-1969) е използвал често фразата Don’t worry, be happy, за да вдъхва кураж на последователите си. Тя вдъхновява и американския музикант Боби Макферин, който през 1988 г. създава световноизвестния хит Don’t worry, be happy.

Индиецът е известен и с това, че замълчава от 1925 г. и запазва пълно мълчание до края на дните си. Той контактува с хората чрез посочване на букви от азбуката и с жестове.

И днес по света има хиляди курсовете за медитация и други практики, включващи мълчание – за ден, седмица или повече.

Без да сме толкова крайни, се отдаваме на смирение, тишина, съзерцание, за да постигнем хармония и да сме по-умиротворени – поне за ден.