10 съвета за по-добър оргазъм

Никой не трябва да се съревновава с чудесата на оргазма.

Има достатъчно изследвания – както обяснява психологът и секс терапевтката Мери Джо Рапини – че треморното индуциране на серотонин и ендорфини може да засили имунната система и да намали стреса и безпокойството.

Но когато все още има широка “празнина на удоволствието”, за да се преодолее днес – терминът, описващ малкия брой жени, които изпитват оргазъм по време на секс по отношение на мъжете – основният въпрос е как.

По-долу се консултирахме с целия научен спектър, от медицински изследвания от сексперти до секс терапевти, за начини да подобрим женския оргазъм и да се чувстваме свързани с партньора си.

1. Увеличете любовната игра

Изследване в списанието “Хормони и поведение” показва, че увеличаването на “любовната игра” влияе на окситоцина и помага на двойките да имат по-интензивни оргазми. Прегръщането, целуването и свързваните дейности могат да направят този трик. Уверете се, че сте прекарали повече време за свързване помежду си или удължите сеансите си преди секс, за да подобрите сексуалното си представяне.

2. Забавяне на удоволствието

Вместо да се ускорява към финалната линия, науката казва, че забавянето на пътя към ръба на оргазъм е по-добрия вариант за да изпитате по-добри и по-силни оргазми.

3. Упражнения, Упражнения, Упражнения

Запишете се на тренировки, каквито и да са. Самата идея за конкуренция предизвиква 24% увеличение на тестостерона за жените, според проучване, публикувано в списание Evolution and Human Behavior. И всяко увеличение на този хормон също повишава либидото ви, затова го смятайте за печеливша стратегия. Плюс това упражненията стимулират притока на кръв към гениталната област, увеличавайки желанието и повдигат настроението.

4. Възползвайте се от топлината

Преди да правите секс, вземете гореща вана или – ако нямате време време – поставете топла кърпа върху вагината си за няколко минути. Топлината увеличава притока на кръв към вагината, което води до повишено овлажняване и чувствителност, казва д-р Хилда Хътчерсън.

5. Опитайте с тантричния метод

Както обяснява тантричният инструктор Даун Картрайт, усвояването на силата на дишането може да забави ума ви и да го направи хипер чувствителен към усещанията на цялото тяло. Отворете себе си за оргазъма чрез дишане.

6. Пробвайте секс тоник

Един древен секс стимулант може да подейства с магията си: Загрейте малко мляко, добавете щипка шафран и изпийте, казва Aliza Baron Cohen, автор на “Секс: Преоткриване на желанието чрез техники и терапии”. Шафранът, който освобождава интензивния си аромат при нагряване, се счита за афродизиак в продължение на хиляди години.

7. Заредете батериите си

Жените, които използват вибратори, казват, че могат по-лесно време да достигнат до оргазъм по време на секс с партньор, според проучване при 1656 жени, проведено от Уелнес центъра на жените Berman. Ако сте технологичен, опитайте вибриращо приспособление “куршум”, което е достатъчно дискретно, за да се побере в джоба ви (или на врата ви).

8. Уцелете оптималния момент

През първите два дни от цикъла тестостерона ви нараства, либидото ви се покачва, гърдите ви и клитора ви стават изключително чувствителни, казва Габриел Лихтерман, автор на “28 Дни: Какво ви разкрива цикъла за вашия любовен живот”. Интензивните оргазми може да се случват по-лесно от обикновено и многократните са много по-вероятни. Експертите също така предлагат времето за секс в ранната сутрин, когато мъжете изпитват най-високите нива на тестостерон, или следобеда през уикендите, когато жените имат склонност към овулация.

9. На бързо

За по-бърз екстремен секс, наберете полата й и намерете изоставено стълбище, предлага Емили Дубърли.

10. Опитайте метода на нов ритъм

Значително увеличавате шансовете си за кулминация по време на секс с Tech Coitlin Alignment Technique, казва Дубърли. Партньора ви трябва да застане отгоре, с таза директно над вашия. Обвийте краката си около бедрата му. Натиснете нагоре и напред така, че клитора ви да се свърже с основата на пениса му. Търпението е ключът: Намерете ритъма и се придържайте към него докато не получите оргазъм.