10 Странни неща, които се случват в женското тяло

В Древна Гърция жените са били считани за различен вид от мъжете, за това колко различни са телата и добродетелите им. Колкото и да са се променили гражданските права, все още има много загадки по отношение на женското тяло.

Вижте новите факти и изследвания за голяма част от нашето население, а някои от тях може да изненадат дори най-осведомените хора.

Сутрешното гадене е полезно за бъдещите майки

Учените от Университета в Колорадо са открили, че сутрешното гадене по време на бременността всъщност е механизъм за справяне, което помага на плода да избягва токсините от риба, месо и птици, които майката консумира. Също така, ако получавате сутрешното гадене, това може да е  признак за силно бебе, тъй като според прегледа на биологията, жените, които имат сутрешно гадене, имат значително по-ниски шансове за спонтанен аборт.

Жените са много добри в чуването на висок звук

От най-ранна възраст жените могат да разпознаят наистина високи звуци . Едно-седмично момиче вече може да различи гласа на майка си. Това умение може да бъде полезно не в грижите за бебето, но и да чувате, когато хората ви лъжат – жените могат да уловят най-малката промяна в височината на глас, причинена от лъжата.

Жените са “по-смели”

Докато мъжкият мозък е по-голям по размер, жените показват около 3% по-добри резултати в тестовете за интелигентност. 
Това и способността да се правят множество неща едновременно е причинена от разликата в структурата на малкия мозък. Тази област на мозъка е по-голяма при жените и има около 30% повече нервни връзки в нея, отколкото в мъжките мозъци.

Х-хромозомата е част от добра имунна система.

Според учените от университета Гент,  хромозомата Х, която е отговорна за раждането на момиченце, съдържа повече микро-РНК, която укрепва имунната система на бебето и намалява риска от рак.

Жените преодоляват настинките по-лесно

Мая Салех от Университетския изследователски център на Макгил за комплексни черти е открила, че хормонът естроген, който е по-засилен при жените, отколкото мъжките, е отговорен за потискане на възпалителния процес. Това означава, че женските тела се справят с болестта по-бързо и по-лесно. Естрогенът също забавя стареенето на тялото, така че е по-вероятно и те да живеят по-дълго.

Симптомите на ПМС идват и си отиват с възрастта

Жените са по-склонни да изпитват симптомите на ПМС /пред менструален синдром/ в ранните си тийнейджърски години и след 40-те години, тъй като това са годините на най-големите хормонални промени. Симптомите могат да включват, но не се ограничават до главоболие, промени в кожата и болки в ставите и мускулите.

Жените са биологично свързани и не могат алфа-жени.

Биологично, жените са по-предопределени да се справят и да пазят мира в група, отколкото мъжете. А алфа-жената трябва да бъде диригент на социалното поведение и мироопазваща. Как жените забелязват алфа-жената, ако няма борба за власт?

В група жени върховете на обувките им обикновено са насочени в посока на алфата. Те лесно виждат знаците, пуснати от алфата и дори се смеят на същите неща, на които и тя.

 Гърдите не са еднакви при всяка жена

Изключително малкото количество жени в света имат две еднакви по размер гърди, тъй като обикновено едната е по-голяма от другата. Никоя част от човешкото тяло не е напълно симетрична.

Възбудата е еднаква за женския мозък

Една и същата част ще „светне” върху ЯМР в женския мозък в случаи на възбуда, причинена от партньор, както и такава, причинени от мисленето за храна. Тя е още по-видима, когато жената мисли за храна, която желае по време на бременност.

Контролът на раждаемостта влияе върху физическата привлекателност

Научно е доказано, че мъжете обикновено се придвижват към  фертилни жени, дори ако детето не е цел в техните взаимоотношения . Те го разбират от аромата и други биологични тенденции. Хапчетата за контрол на раждаемостта намаляват привлекателността на жените, тъй като добавя „мъжествени“ хормони и елиминира способността да забременеете.

Бонус: топли тела

Ако жена ти или приятелката ти имат склонност да притиска студените си ръце под ризата ви – оставете я. Като цяло женските ръце имат 2.7 градуса по-ниска температура от мъжките. Учените смятат, че това се случва, защото жените обикновено имат по-малка мускулна маса и имат по-високо съотношение на повърхността към обема , което води до бърза загуба на топлина.

Кои факти ви изненадваха и кои всъщност имат смисъл? Не забравяйте да споделите вашите мисли в коментарите по-долу!