10 семейства, които контролират този свят и нашият живот

Вероятно сте чували теорията, че почти всички пари в света се контролират от най-богатите семейства.

Някои от тях харчат за нещата, които искат, а други предпочитат да живеят скромно. Но има едно нещо, което е сходно между всички тях: техният социален статус и позицията им в обществото са обвити в много загадки. Някои хора смятат, че тези кланове контролират президентите на всички страни и целия свят.

Ние направихме компилация от семействата, които най-вероятно контролират този свят.

Сем. Рокфелер

Има легенди около стойността на парите, които Рокфелер притежават. Никой не знае точната сума, но според различни източници се оценява от 1 до 3 трилиона долара. Семейството стана известно благодарение на Джон Рокфелер, първият милионер. В края на 19-ти век семейството контролира 90% от целия петролен пазар в САЩ. Почти всички съвременни нефтени компании от САЩ започват с “Рокфелер”.

И двете световни войни довели до подобряване на ситуацията в семейството. Те спомогнали както на немската страна, така и на съюзниците. Сега, освен банките и петрола, Рокфелер са известни с  тяхната благотворителност и се занимават с крипто валути.

Консервативните теоретици вярват, че членовете на семейство Рокфелер са председателите на тайно световно правителство и следват идеята за “Златния милиард”.

Сем. Морган

Многобройни политически теории вярват, че сем. Морган определят политическия ход на САЩ и контролират всички банки в света.

Първият човек от клана Морган – Джон Пиърпонт Морган стартира първата финансова империя в САЩ. Той продавал оръжия по време на Гражданската война и срещу него почти било образувано досъдебно производство. През 1907 г. той сприра разпадането на банковата система.

Дори сега сем. Морган са едно от най-влиятелните семейства в банковата сфера. Те имат клонове не само в САЩ, но и в Европа. Някои от членовете на семейството също използват контрола на General Motors и General Electric.

Домът Сауд

Къщата на Сауд е кралската династия, която управлява Саудитска Арабия от 1932 г. Ръководителят на семейството е крал Салман бин Абдулазис Ал Сауд, а броят на членовете на семейството в тази династия е около 25 000 души.

Ръководителят на семейството има абсолютна политическа власт и членовете на семейството имат важни правителствени и военни позиции. Членовете на семейството на Дома на Сауд могат да получат всяка работа, която искат в страната. Те също контролират около 20% от световните петролни запаси.

Сем. Ротшилдс

Ротшилдците били едно от най-богатите семейства в света по времето на Наполеон. Династията стартира от Майер Амшел Ротшилд. В Германия той създава огромен банков бизнес и собствена финансова империя. Когато умира, Амшел оставя воля към наследниците си, където изразява мнението си за това как трябва да се контролира империята, а Ротшилдцследват тези правила повече от 200 години.

Има много различни теории и слухове около семейството им. Някои хора казват, че контролират всички пари в света и всички финансови институции. Други смятат, че Ротшилд спонсорират и насърчават повечето от войните.

Богатството на Ротшилд се оценява на около 2 трилиона долара. Те правят инвестиции, контролират търговията и банковото дело и притежават няколко компании, които произвеждат нефт и газ.

Сем. Барух

Барух имат по-малко пари от Ротшилдс и Рокфелер, но определено имат по-голямо влияние. Бърнард Барух, човекът, който е започнал този клан, е бил съветник на 5 американски президента и близък приятел на сър Уинстън Чърчил. Той бил човекът, който излезнал с термина “Студената война”, и контролирал изобретенията на атомната бомба. Някои хора смятат, че той е създателят на световното правителство.

Има много малко информация за наследника на империята Барух. Той имал 2 дъщери и син. Неговият син, Бернар Барух младши, умира през 90-те. Няма информация за внуците на Бърнард. Някои хора вярват, че те са скрити и че все още контролират правителството на САЩ.

Сем. Уолтън

През 1962 г. Сам Уолтън открива първия Walmart магазин. Така той се превъръща в един от най-богатите хора в света. С течение на времето веригата Walmart става най-големата верига магазини в САЩ.

След смъртта на Сам Уолтън компанията е контролирана от съпругата му и 4-те му деца. Освен супермаркетите, семейството контролира Arvest Bank, те също притежават колекция от произведения на изкуството и управляват семеен фонд за благотворителност.

Домът Уиндзор

Домът Уиндзор е кралското семейство на Великобритания. Понастоящем ръководителят на семейство Уиндзор е кралица Елизабет II. Тя е ръководител на Църквата и главнокомандващ на военните сили на Великобритания.

Освен Великобритания, Елизабет II е управляващият монарх на 15 независими държави. Всеки политик ще ревнува от рейтингите на кралицата и няма нищо изненадващо в това. Всички членове на кралското семейство живеят скромно, служат в армията и извършват благотворителна дейност.

Сем. Мърдок

Мърдок започнали да изграждат своята империя в Австралия. Кийт Мърдок бил политически журналист в един от вестниците в Мелбърн. Когато Кийт достигна позицията на редактор, той увеличи продажбите на вестника и по-късно станал изпълнителен директор.

Неговият син Рупърт също бил журналист. След като контролират всички водещи медии в Австралия, създали News Corporation. Сега Мърдок притежават 20th Century Fox, Fox News, Myspace и Dow Jones. News Corporation е заведена под съд за незаконно подслушване на телефона на кралското семейство, знаменитости и подкуп на полицията и специалните сили.

Рупърт е много популярен човек в поп културата. Той става прототип на злодей в “Тomorrow Never Dies”, телевизионен сериал, “Succession” и е споменат в The Big Bang Theory и The Simpsons.

Сем. Опънхеймър

Опенхаймер притежават повечето от златните резерви в света. Първият човек в клана, Ърнест Опенхаймер, се премества в Кимбърли, Южна Африка, където става кмет на града и тогава ръководител на една от диамантените компании. Скоро той монополизира световния пазар на диаманти.

Сега диамантената империя се управлява от внука на Ърнест Ники Опенхаймер. Семейството произвежда и продава не само диаманти, но и злато, желязо, платина и индустриални минерали.

Сем. Приткер

Това семейство на еврейски имигранти от Украйна се премества от Киев в Чикаго през 1881 г. Приткер притежават корпорацията Hayat. Това е компания, която продава хотели и екскурзии до курорти. Компанията притежава 777 хотела в 54 страни.

Приткер имат награда за собствена архитектура и сега живеят в Чикаго, където откриват своето училище по архитектура. Това семейство определя начина, по който изглежда градът.

Вярвате ли в теорията, че светът се управлява от богати семейства или тайно правителство?