10 признака, че вашето момче вече не ви обича

Според Стив Харви, автор на популярния роман Act Like a Lady, Think Like a Man, любовта на човека се изразява в три форми: той обявява чувствата си към вас на публично място, защитава ви и се грижи за вас.

Част от ттова твърдение може да бъде подложено под съмненние, защото в наше време не всички жени трябва да бъдат обгрижвани или защитавани от мъжете. Онова, от което определено се нуждаят е любовта. За съжаление, понякога жените са склонни да виждат любовта, когато всъщност нея я няма.

Понякога една жена може да почувства, че нещо не е наред, без да се налага да го чува от партньора си. Събрахме списък от 10 признака, че силните чувства на любов и обожание на мъжа са избледнели. Надяваме се, че няма да видите тези признаци във вашия мъж, но е важно да знаете какво да търсите.

Критика на външния вид

Омар Хаям каза: “Мъжът ще хареса всичко, дори недостатъците на любимата си, но ще се дразни на съвършенството на онази, която не обича.” За истински любящия мъж винаги сте красиви, дори и с разрошена коса и дори в огромната ви нощница. Той няма да забележи, че сте качили няколко килограма след зимните празници, ако не му го кажете сами. Но ако вашият човек непрекъснато ви казва да отидете в салона за красота или намеква, че се нуждаете от пластична хирургия, не бързайте да му се връзвате. Най-вероятно проблема не е вашият външен вид, а самата ти. И дори когато отслабнете, той ще открие други недостатъци в теб.

Обсъждане на вашите недостатъци с приятели

Жените са склонни да обсъждат проблемите в отношенията или недостатъците на партньора си с приятелите си, докато мъжете се опитват да запазят всичко неизречено. Никой не е съвършен, но истински любящите хора се фокусират върху предимствата на партньора, вместо да изтъкват недостатъците им.

Ако партньорът ви си позволява да ви унижава публично и да се смее на неуспехите ви, не очаквайте нищо добро от такава връзка. Този партньор не ви уважава, а силен и надежден съюз е невъзможен без уважение. Като ви критикува пред други хора, той несъзнателно се опитва да докаже на другите (и себе си), че вината е ваша, че той е престана да ви обича.

Неговото отношение към вашите навици

Жените обичат да се оплакват от мъжките чорапи, разпръснати из къщата, но понякога имат и досадни или странни навици. Обичаме да заемаме банята за 2 часа и да чатим с нашите приятелки колкото е възможно повече, да напълним гардероба с ненужни неща, да ядем от чинията на приятеля си или да продължяваме да пеем една и съща песен цял ден. Влюбените мъже, като правило, издържат на всичко това и мълчат или реагират с хумор. Ако вашият мъж непрекъснато проверява всяко малко нещо, което правите, и правите негативни коментари за поведението ви, това означава, че единственото чувство, което в останало в него, е раздразнение, вместо любов.

Внимание към вашите истории

Учените са доказали, че мъжът е в състояние да слуша внимателно жена само за 6 минути. Ето защо, дами, следващия път, когато възнамерявате да проведете разговор с любимия си, нека бъде кратък. Темите, по които е много трудно мъж да се съсредоточи, са непознати хора, знаменитости, пазаруване, мода и диети. Ако е възможно, най-добре е да обсъдите тези неща с приятелките си.

И все пак, ако някой вижда, че нещо е много важно за вас, той ще положи усилия да ви изслуша внимателно, дори ако тази тема е напълно неинтересна за него. Когато те обича, няма да те остави без внимание. Но ако продължава да променя темата или избяга с различни оправдания всеки път, когато се опитвате да говорите, най-вероятно вашите притеснения не го притесняват. Следователно той няма да участва в разрешаването на евентуални проблеми, които могат да възникнат по време на връзката.

Неговото отношение към вашите емоции

Мъжете абсолютно не могат да понасят сълзите на жените. И напоследък е открито научно обяснение: оказва се, че женските сълзи съдържат специални летливи вещества, които понижават нивото на тестостерона в кръвта на мъжете, което води до намаляване на сексуалното желание. Така че не използвайте плача като средство за повлияване на любимия ви често.

Всъщност, когато плачеш, единственото нещо, което мъжа иска да направи, е да избяга и да не го видите повече. Но ако те обича, той ще се събере и ще направи всичко възможно, за да те утеши, дори ако причината, поради която плачеш, изглежда незначителна за него. Той ще е спокоен, само когато започнете отново да се усмихвате. Но ако той не те обича, тогава твоите сълзи ще бъдат още една причина да се скарате.

Флиртуване

Флиртът е много добър за взаимоотношенията. Това е чудесно средство за съживяване на чувствата и преодоляване на рутината, когато сте заедно дълго време. Текстови съобщения, интригуващи намеци, игриви снимки – всичко това помага за възобновяване на взаимния интерес, както в първите дни на връзката. Разбира се, много важно е и двамата партньори да реагират активно на закачките на другия.

Ако обаче вече сте изпратили 10 еротични снимки в различни пози на партньора си и сте били с ново бельо, но реакцията на вашия мъж е нула, спрете да го правите. Или помислете каква може да е причината на партньора ви да пренебрегва флирта.

Неговата реакция към исканията

За влюбения мъж, исканията и желанията на любимата му (не на приятели или далечни роднини) винаги ще заемат първо място. Всъщност, мъжете обичат да помагат на жените – това им дава възможност да покажат колко са готини, силни и отговорни. Разбира се, има случаи, когато мъжа не може да помогне, например, той не знае как се ремонтира кран, но със сигурност не трябва да ви оставя сама, да се справи с този проблем – вместо това ще се обади на водопроводчика.

Ако обаче най-невинното искане, като да поискате помощ за смяната на електрическа крушка, се възприема с раздразнение и просто “още една непоносима задача”, връзката си заслужава да бъде преосмислена. Възможно ли е вашият мъж да помага на друга жена и с по-голям ентусиазъм?

Ревност

Оказва се, че дори маймуните могат да се чувстват ревност към партньорите си около други мъжки. Ревността възниква в хода на еволюцията като начин да се запази целостта на двойката. Човек е жив, така че подсъзнателно иска да обяви правата си върху жената и да бъде единственият “собственик” на нейната красота. Следователно, съвсем естествено е, че вашият мъж започва да се чувства нервен, когато някой ви обръща внимание. Но хората, разбира се, не са маймуни, а пристъпи на прекомерна ревност само ще навредят на връзката.

Но когато мъжа е абсолютно безразличен към признаците на внимание, които други мъже показват към неговата дама, това е тревожен знак. Той вече не иска да се бие за нея и не иска да се опитва да стане по-добър, за да я спечели.

Защита от опасност

Необходимостта от защита на близките е също така основна за мъжете, докато необходимостта да бъдат защитавани е основата за жените. И въпреки че съвременните мъже вече не трябва да защитават по-слабия пол от хищници и диви племена, все още има опасности в нашето ежедневие. Ето защо е съвсем естествено, един влюбен мъж да се тревожи, когато половина му се връща от работа късно или е сама на непознато място. Ако не може да бъде наоколо, тогава най-малкото ще й се обади и ще се увери, че е добре. Чрез защитата на една жена от заплахи, реални или въображаеми, човек се чувства като супергерой.

Ето защо, ако не получавате защита и подкрепа от мъжа си в трудни ситуации, това е много лош знак. Избраният от вас е или страхливец, или просто не ви харесва. Защо тогава имате нужда от него?

Нежни думи и изразяване на чувства

Езикът на любовта се състои от нежни думи, докосвания, прегръдки и целувки. Когато наричаме партньора си с думи като “любима”, “скъпа” или “скъпа”, създаваме специална интимна атмосфера. Изборът на тези  имена се осъществява несъзнателно и показва как един партньор се свързва с другия, който доминира връзката и колко добре са балансирани.

Между другото, мъжете се нуждаят от всичката тази любовна закачка, точно колкото и жените. Изследователи от САЩ са интервюирали 1,000 женени двойки и са открили, че съпрузите, които често се целуват и прегръщат със съпругите си, се чувстват 3 пъти по-щастливи от брака, отколкото тези, които не го правят.

Така че, ако вашият човек се мръщи всеки път, когато се опитате да го прегърнете и да го наричате “скъпи”, причината не е неговата естествена мъжка строгост. Колкото и тъжно да звучи, чувствата му вероятно са избледнели.