10 от най-ужасни съставки в козметиката

Често, за да разберете етикета на козметичния продукт, трябва да имате специално образование.

 Ето защо решихме да дешифрираме някои съставки в козметиката, след което може да искате да хвърлите половината си тоалетка.

Изцеждане на китове.

При скъпите парфюми тази съставка често се използва. Това може да са екскременти или повръщано на китове (в зависимост от района на доставка).

Амбрата е твърдо восъчно вещество, което защитава червата на китовете от остри предмети. Уникална миризма на амбра е използвана в скъпите парфюми.

Паразитни бръмбари 

Повечето червила съдържат нарязани паразитни бръмбари. Cochineal е малко насекомо, което яде кактуси. Женските екземпляри на този бръмбар ядат плодове на кактуси, така че при смилането му се получава силна червена боя.

Рибешки люспи

Съдържат се в спиралите за мигли и лака за нокти. На опаковката на тази козметика можете да видите определена съставка гуанин.

Така че гуанинът е кристално оцветяващо вещество, което осигурява блещукащ ефект. Гуанина е направен от нарязани люспи от риби.

Животните, убити от коли

Съдържат се в сенки, червила и сапуни. Мазнината от лой е високо ценена в козметичната индустрия и се добавя към червила, овлажнители и продукти за грижа за кожата. Тази мазнина се извлича от труповете на животните чрез повторно нагряване.

Сперма от бик

Често се среща в продуктите за коса. Има много протеини, така че тази съставка често се използва в козметиката. В някои салони за красота има дори специална процедура – спермата се смесва с основата на растение и се нанася върху косата. Такава процедура струва около 90 долара.

Динамит

Може да се съдържа в любимия ви почистващ продукт или дезодорант Динамит се съдържа в много ексфолиращи продукти като естествен продукт.

Охлюви 

Често се срещат в овлажняващи кремове. Това е скъпа съставка, която се събира за много от най-известните марки. Факт е, че слузта от охлюви съдържа ценен еластин и гликолова киселина.

Маслото от черен дроб на акула

Намира в слънцезащитни продукти и балсами за устни. Това е естествено масло, което всички животни и дори хора произвеждат. Но маслото от черен дроб на акула е специално, защото лесно се абсорбира от кожата и има мазна текстура.

Препуциума на бебетата. 

Много странно, но изследователите единодушно заявяват, че клетките от препуциума, който се извлича чрез обрязване, съдържат много колаген.

Овчи вълнен восък 

Съдържа се в кремове за бръснене и обикновени лосиони. На козметичните опаковки този продукт е обозначен като ланолин. Необходимо е да се знае, че ланолинът се извлича от овчи вълна и изпълнява водоотблъскваща роля.