10 неща, които трябва да спрете да правите и ще посещавате доктори по-рядко

Ако попитаме хората за най-вредните им навици, вероятно ще споменат тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, вредната храна и заседналия начин на живот.

Имат право, но има и някои ежедневни неща, които могат да повлияят на здравето ни.

Ако е трудно да се фокусирате и винаги забравяте нещо, опитайте се да си спомните колко често пиете кафе, докато сте в движение.

Modernitta откри 10 денонощни навици, които изглеждат безобидни, но могат да окажат лошо влияние върху тялото ви.

10. Пиене директно от кенчето

Много хора обичат да пият напитки от кен. Но само си представете какво се случва с него, преди да го купите: има милиони бактерии на капака на кенчето. Те могат да причинят рани по устните и влошено храносмилане. Специалистите препоръчват наливането на напитката от кенчето в чаша или използването на сламка.

9. Поставяне на торбите на стола или леглото

Когато жените се приберат вкъщи, слагат чантите си на стола или на леглото си. Тогава те преобличат дрехите, измиват ръцете си и седят на същото място, където са били чантите им. Това невнимание може да доведе до инфекции и други неприятни неща. Кожените гъбички са най-опасни.

8. Носете вратовръзка всеки ден

Американски изследователи твърдят, че стегнатата вратовръзка свива ягулната вена, което увеличава натиска върху очните ябълки. Това може да доведе до глаукома и слепота. Също така беше установено, че мъжете не обръщат достатъчно внимание на прането на връзките, което означава, че те могат да бъдат заразени с опасни бактерии.

7. Пиенето на кафе от пластмасови чаши

Можете да си купите вкусно кафе почти навсякъде в днешно време. Но работата е там, че количеството опасен бисфенол А, което се влива в нашето кафе от пластмасови чаши, е най-зависимо от температурата на течността: колкото по-висока е температурата в чашата, толкова повече бисфенол А ще изпиете. Този химичен агент влияе на клетъчния ни растеж, концентрация, енергийно ниво и репродуктивните функции.

Това не означава, че трябва да се откажете от кафето, за да раждате здрави деца, просто купете чаша за пътуване, която е без бисфенол А.

6. Избирате салата вместо бургер

Има толкова много различни салати, а някои от тях могат да бъдат наистина нездравословни и да съдържат вредни съставки като тежки сосове, картофи и кисели краставички. Така че, ако се опитвате да изберете между салата (която прилича на салата отляво) и пилешки бургер, ви препоръчваме да изберете бургера. Добрите бургери съдържат пресни зеленчуци и сравнително здравословно месо.

5. Вършите домакинска работа сам/а

Американските лекари установиха, че ежедневното почистване може да доведе до високо кръвно налягане. Работата е там, че се тревожим за всичко, което трябва да се направи, разстроиваме се, защото нашето семейство не ни помага и се ядосваме, че трябва да направим всичко сами.

Преди да отидете в аптека, за да купите хапчета, за да се справите с това, опитайте се да разберете колко усилия и време отделяте за домакинските задължения и да сключите уговорка с останалите членове на домакинството, за да споделите всички отговорности със тях.

4. Объръщате се към д-р Google за помощ

Според проучвания, 80% от потребителите на интернет се опитват да се диагностицират онлайн. Интернет не е най-надеждният източник на информация. Понякога хората просто губят ценно време, опитвайки се да разберат какво става с тях, вместо да посетят лекар. Някои хора дори се превръщат в хипохондрици след търсене в Google и започват да мислят, че техните симптоми са признаци за сериозно заболяване.

3. Заменяте захарта с изкуствени подсладители

Диетичният кола няма нищо общо със здравословния начин на живот. Хората, които следват тези видове “диети” обикновено страдат от затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания. Изследователите смятат, че повечето заместители на захарта са също толкова вредни, колкото захарта, особено ако съдържат аспартам, захарин, сукралоза и ацесулфам калий. Така че, ако искате да ядете здравословна храна, изберете естествените източници на захар като стевия.

Стевията е много по-сладка от захарозата. За разлика от обикновената захар, стевията доставя на тялото ни въглехидрати, витамини и елементи. Между другото, това е най-нискокалоричния естествен подсладител.

2. Неправилно дишане

Има повече от 25 разновидности на дихателни техники. Бебетата обикновено дишат правилно, а възрастните го правят по такъв неправилен начин, че могат да навредят на тяхното здраве. Хората обикновено дишат с гърдите си, което не позволява на кислорода да достигне до долните части на белите дробове.

Ако нашата кръв няма достатъчно кислород, нашето тяло не изгаря мазнините и няма да можете да се отървете от наднорменото тегло. Освен това, липсата на въздух влияе върху начина, по който работи сърдечната ни система. В този случай кръвта не се обогатява с хранителни вещества и тялото ни започва да акумулира токсини.

Дишането с корема е по-добро: направете кратка пауза между вдишайте и издишайте.

1. Използване на тоалетна по грешен начин

Учените са доказали, че седенето на тоалетна е вредно. Човешката физиология е по-подходяща за клякане, защото не изисква много усилия и ви помага да намалите риска от дивертикулоза или хемороиди.

Не е толкова лесно да следвате това правило в съвременния свят, но има алтернатива: поставете в краката си на малка поставка, докато седите на тоалетна, така че ъгълът между тялото и бедрата ви да е 30 °. Не забравяйте, че не трябва да прекарвате много време в седене на тоалетна и да играете мобилни игри или да ровите във интернет, тъй като това не е добре за вашето тяло.

Има ли други вредни навици, които не споменахме? Кажете ни в коментарите.