10 храни, които никога не трябва да ядете

Пуснете лъжицата! Всеки човек заслужава от време на време да се поглези, но преди да си го позволите, има няколко храни, които трябва да забравите, за да избегнете вредното им въздействие върху тялото, кожата и талията.

Ето 10, които трябва да изхвърлите от чинията си веднага.

Захарна глазура

Готовата, купена от магазина глазура, може да е вкусна върху сладкиши и бисквити, но е пълна с трансмазнини, които са ужасни за вашето здраве и талия.

Те водят до лош холестерол и причиняват възпаление, което може да доведе до коремни мазнини и редица болести, вариращи от сърдечни заболявания до диабет.

Гевреци

Ако сте предразположени към проблеми с кожата, помислете два пъти, преди да посегнете към гевречето.  Той има много висок гликемичен индекс, който увеличава инсулина и води до възпаление в организма.

Това, от своя страна, може да ускори стареенето и да доведе до акне и розацея. Вместо това изберете английски кифли с фъстъчено масло.

Понички, торти, кифлички

Толкова удобно, толкова вкусно (ако трябва да сме честни), но не си заслужава. Тези мини кифлички, понички и торти ще добавят тонове калории и много излишна захар, а освен това са трудни за смилане.

Обикновено са пълни и с  консерванти за по-дълъг срок на съхранение. Захарта увеличава възпалението на кожата, което е причина за появата на акне и розацея, може да доведе до подпухналост и отоци.

Газирано

Диетолозите и лекарите са единодушни, че газираното трябва да се изхвърли напълно от вашата диета. Една кола може да има до 10 бучки захар в нея.

Препоръчителното количество дневна захар за една жена е около шест супени лъжици, или 24 грама, а содата има повече от това. Добрата старомодна вода е най-добрият ви избор.

Зърнени храни

Тази експресна закуска е любима, но е пълна със захар и глутен, причиняващи възпаление. За някои хора с чувствителна кожа глутенът може да е проблем и да доведе до зачервяване и обриви.

Маргарин

Изберете малко количество обикновено масло или зехтин, вместо маргарина. Той е пълен с трансмазнини и води до лош холестерол. Не забравяйте, че маргарин има в повечето  сладкиши, бисквити, закуски и дори пуканки за микровълнова фурна.

Готов доматен сос

Няма да разберете как с уж безобиден доматен сок ще добавите доста калории към диетата си заради скритата захар. Освен това много от готовите сосове имат консерванти и оцветители. По-добре си направете сами.

Бекон

Парченца бекон на закуска, като добавка в салатата или като гарнитура към сандвича? Лош навик. Наред с мазнините, той съдържа и много натрий и консерванти. Заменете го с малко ядки, за да си набавите полезни мазнини.

Коктейлни череши

Това е всичко друго, но не и плод. Захарни, преработени и пълни с оцветители. Освен това нямат никаква хранителна стойност.

Соев сос

Соевият сос е с ниско съдържание на калории и има някои добри витамини и минерали, като рибофлавин и витамин B-6, но е с изключително високо съдържание на натрий и ще доведе до отоци. Изберете опция с ниско съдържание на натрий и залагайте на светлия сос.

Източник: profit.bg