10 фрази, които съпругът никога не трябва да казва на жена си

Взаимоотношенията са сериозно нещо. И ако жените са по-склонни да събират информация и да я анализират, това мъжете научават, основно, чрез опита и грешките. Когато ситуацията се нажежи (а в брака това се случва често), съпрузите изразяват чувствата си с много неприятни думи.

Какви фрази не може да кажете на жена си в никакъв случай?

“Не ме правиш щастлив”

Това е напълно погрешна комбинация от думи. Нещо повече, човек не може да разчита на факта, че един човек може да попълни всички пропуски и да ви направи щастливи без никакви усилия от ваша страна. Да, жената може да донесе радост в живота ви, но ако дори не се опитате да почувствате щастието, тогава никакви думи или действия от нейна страна няма да променят ситуацията.

“Не мислех, че нашият брак ще продължи толкова дълго”

Преди да кажеш нещо такова, спри и помисли дали наистина искаш да кажеш тези думи – със сигурност ще отвориш кутията на Пандора, която после никой не може да затвори. Възможно е след няколко дни да забравите за тази фраза, но жена ви със сигурност ще продължи да преосмисля връзката ви – резултатите може да не ви харесат.

„Променила си се“

Това е много широко понятие. Да, тя не е същата като преди няколко години. Знаете ли кой друг се е променил? Вие! Хората порастват и се развиват, отношенията се развиват – нищо не може да остане същото в продължение на десетилетия. По-добре е да обясните на жената си какво точно ви притеснява в поведението й, защо не ви харесва и как се чувствате – ще бъде по-лесно за жена ви да разбере.

“Ако наистина ме обичаш, тогава …”

И вие ако я обичате, няма да започнете изречение с това “ако …”. Признайте, че това е чиста манипулация. Играеш си счувствата й, за да получиш това, което искаш. Това не е справедливо. Взаимоотношенията не работят така. Искате ли да получите нещо? Обяснете защо ви е нужено, но не изнуждавайте съпругата си.

“От самото начало знаеше какъв съм.”

Това изявление кара жената да разбере, че няма да се промениш заради нея и връзката ви. Само тя трябва да се адаптира към вашите навици и желания. “Или ще свикнеш с това, или да си отиваш”, нали? Наистина ли искате това? Понякога в името на жената и семейното щастие си струва да се направят промени. Попитайте любимата си как може да направите живота си по-щастлив.

“Аз съм с теб само заради децата”

О, да, точно това иска всяка жена да чуе. Но ето решение за вас: няма нужда да оставате с необичан човек само „в името на потомството”. Помислете какво ще научат децата ви от вашето поведение. Те ще приемат, че връзката на родителите, които не се обичат, е нормална – в бъдеще това може да има отрицателни последствия.

“Махай се!”

Подобно нещо на любимата жена може да се каже само в екстремна ситуация (например, ако има пожар в къщата, колата е заседнала на релсите точно пред влака). Но в ежедневието такива изрази са неприемливи. Вашата съпруга не е съгласна с унижението и тормоза. Отделете време, отидете на разходка и изчакайте гневът да се охлади.

“Роднините ти са просто луди.”

Възможно е това да е вярно. Може би тя сама ги нарича луди. Но от ваша страна такива предположения са неприемливи. Както и да е, тези хора са създали жена ви, отгледали са я и те са скъпи за нея, дори когато са досадни.

“Това не е важно”

Щом жена ви вижда това като проблем, това означава, че е важно, поне за нея. Не можете да говорите на съпругата си, като че ли е тригодишно дете.

“Не съм съвършен”

Да, очевидно никой не е съвършен, жена ви едва ли е разчитала на това. Но това не е извинение за бездействието ви. Ако направите грешка, трябва да се извините и да я поправите, а не да обвинявате всичко за собственото си несъвършенство. Бракът е труден, изисква постоянна работа, която никога не свършва. Но си струва усилието.