10 филмa за страстта, които надхвърлят границите на разума

Любовта е различна. Чистa и нежнa, необузданa и трагичнa. Има и любов, основана на страстта, която кара хората да загубят разума си.

В тази статия събрахме за вас филмите за този вид любов; главните герои не могат да си представят живота без това горчиво усещане. Така че, ако искате малко да подправите живота си, определено трябва да гледате поне няколко филма от нашия списък.

Преглагаме ви да оставите работата си за няколко часа и да се потопите в магическия свят на кинематографията.

“Имигрантката”, 2013

 • IMDb – 6.6
 • С участието на: Хоакин Феникс, Марион Котилард, Джеръми Ренър

Филмът разказва история за млади полски имигрантки. Ева и нейната сестра пристигат в Ню Йорк, но поради болестта на сестра си тя трябва да предприеме крайни мерки, за да оцелее. Невероятният актьорски състав и атмосферата на 20-те години правят филма уникален. Онези, които обичат костюмите и психологическите трилъри, определено трябва да го гледат.

“Лейди Макбет”, 2016

 • IMDb – 6.9
 • С участието на: Флорънс Пху, Козмо Джарвис, Пол Хилтън

Този филм изглежда по-скоро като сценично изпълнение. Историята се случва във викторианска Англия през 19 век. След като героинята се омъжва за мъж два пъти по-голям от нея, тя трябва да се изправи пред очевидното пренебрежение на новото си семейство. Катрин обаче отказва да се откаже и става приятел с млад работник. Приятелството им се превръща в нещо повече. До къде ще ги докара това приятелство?

“Пурпурният връх”, 2015

 • IMDb – 6.5
 • С участието на: Том Хидълтън, Джесика Частейн, Миа Уайкоуска, Чарли Хунъм

Гилермо дел Торо е истински майстор на тъмните истории и “Пурпурният връх” се превърна в чудесен пример за готическа романтика. Цялото нещо се основава на страст, но дори и страстта може да бъде различна. Главната героиня се омъжва за един мистериозен красив мъж, изигран от Том Хидълтън. Но вместо щастливо след това тя живее в тъмно мрачно имение, заедно с досадната сестра на съпруга си, която има какво да крие. Това е невероятен филм, в който всеки малък детайл е напълно обмислен. Силният кастинг прави филма истинско съкровище.

“Отблизо” 2004

 • IMDb – 7.3
 • С участието на: Джулия Робъртс, Джуд Лоу, Натали Портман, Клайв Оуен

Това е история за сложните взаимоотношения между 4 харизматични героя. Странна любов на квадрат, в която отношенията се загряват наистина бързо, което води до много неочаквани последици. Този филм разбива всички стереотипи и ви кара да мислите – какво наистина искаме от нашия партньор и от самите нас?

“Коко Шанел и Игор Стравински”, 2009

 • IMDb – 6.4
 • С участието на: Анна Муглалис, Мадс Микелсен

В този филм ще гледате историята на отношенията между Коко Шанел и Игор Стравински. През 20-те години великият музикант и неговото семейство се преместват от Съветската Русия в Париж. Когато семейството му се сблъсква с трудни обстоятелства, Стравински трябва да приеме предложението на Шанел да остане с нея в имението й. Така започва история на луди страст и забранена любов. Всички онези, които имат познания от първа ръка за тези чувства, определено трябва да го гледат.

“Говори с нея”, 2002

 • IMDb – 8.0
 • С участието на: Хавиер Камара, Дарио Гененети, Леонор Уотлинг

Филмът на Педро Алмодовар спечели многобройни награди и неговият замисъл е наистина оригинален. Журналистът се среща с известна женска бикоборка и връзката им бавно се превръща в луда, дива и страстна. Тогава един инцидент разрушава техния идиличен свят. Героите трябва да преживеят много трудности. Тези, които обичат мелодраматичните истории и неочакваните обрати, определено ще оценят този филм.

“Краят на аферата” 1999

 • IMDb – 7.1
 • С участието на: Ралф Файнс, Джулиан Мур

Красивата любовна история между Морис и Сара трябваше да завърши с класически, щастлив край. Но главният герой решава да разбере защо точно неговият любим го е оставил и това е мястото, където филмът става наистина интересен. Ако ви харесват тъжни драматични филми с религиозен подтекст, със сигурност ще се радвате на това.

“Реконструкция” 2003

 • IMDb – 7.4
 • С участието на: Клаус Мулберг, Николай Лий Каас, Мария Бонневи

За този филм Кристофър Бое е обявен за истински наследник на Ларс фон Триер. Този филм бе изтъкнат сред най-добрите на филмовия фестивал в Кан през 2003 г. Главния герой работи върху книгата си, където си представя любовна връзка между жена си и млад мъж. Понякога обича да си представя себе си като любовник. Този красив филм ще ви привлече и ще ви завладее.

“Измамените” 2017

 • IMDb – 6.3
 • С участието на: Колин Фарел, Никол Кидман, Кирстен Дънст, Ел Фанинг

Историята се случва в Семинарията за млади дами, където ранен войник се появява случайно. От този момент техният спокоен живот се променя драматично. Режисьорът София Копола успя да запише невероятен филм и да покаже сложна психологическа борба във всеки герой. Интересното е, че този филм е добър ремейк на The Beguiled на Don Siegel, където главният герой е изигран от Клинт Истууд. Според нас Колин Фарел свърши добра работа.

“Тайното писание” 2016

 • IMDb – 6.7
 • С участието на: Рууни Мара, Айдън Търнър, Тео Джеймс, Ерик Бана

Героинята прекарва по-голямата част от живота си в психиатрична клиника. Но когато известен психиатър пристига в болницата, историята й се променя драматично. Това е всичко, защото откриват тайния й дневник. Този филм е страхотен за тези, които обичат бавно развиващите се драми и всеобщата страст.

Надяваме се, че сте харесали нашия списък. Кой е любимият ви филм, включващ страст и любов? Споделете вашето мнение с нас в коментарите.