1 август – ден на градинаря

Това е първият ден от месеца и изглежда, че носи със себе си духа на успеха.

Независимо дали сте стартирали нов проект, влезли сте в ново предизвикателство или просто се радвате да видите още един месец, това е ден на движение напред. В тази енергия има бум, който задвижва хората напред. Може да видите нетърпението и в другите, защото всеки има своя собствена програма. Те са съсредоточени върху собствените си графици и може би не са особено внимателни.

Това е един високо енергиен ден, дори ако тази енергия се окаже по-малко приятна. Когато се държите заедно като екип, има шанс да постигнете голям напредък.

На 1 август имен ден празнуват Здравко, Здравка, Макавей.

Богородичният пост е един от четирите многодневни периоди на молитва и въздържание през годината. През тези две постни седмици (1-14 август) Църквата молитвено се подготвя за празнуването на Преображение Господне и Успение на Пресвета Богородица, чествани всяка година съответно на 6 август и 15 август.

Денят на градинаря в България се чества на 1 август.

Празникът “Ден на градинаря” започва да се празнува отново през 1993 в гр. Брезово. Ако обичате растенията, умеете да общувате и да се грижите за тях, днес е вашият ден. Страстта към цветята, зеленчуците и овошките трябва да ти идва отвътре, затова от всеки човек градинар не става. Затова тези, които нямат двор или голяма градина, се развихрят дори и в малкия градски апартамент или тясното балконче. Други правят чудеса от цветни алпинеуми сред бетона. Трябва само обич и желание да твориш с двете си ръце.