Защо косата ни се наелектризира през зимата? Начини да изегнем това.

На практика никой не може да се отърве от статичното електричество в косата през зимата. За да разберете как да се справите с проблема, трябва да научите повече за него.

Така че косата се наелектризира, защото два различни предмета се търкат един срещу друг. Електроните на единия постепенно се преместват в близкия обект. Получават съответно положителни и отрицателни заряди. Влажността може да неутрализира наелектризирането. Запознайте се с начините да помогнете да победите статичното електричество в косата си.

Използване на масла за коса

Дехидратираната и суха коса е по-податлива на неблагоприятни въздействия от околната среда. Редовното използване на натуралните масла подхранва и овлажнява.

Йонизационен режим

Когато използвате сешоар, винаги го превключвайте в режим на йонизация. Този метод ще балансира заряда в косата.

Продукти за защита на косата

Не напускайте дома, докато не използвате продукта, за да предпазите косата от вятъра и от студа.

Променете шапката

Най-вредните материали за зимния период са памук и акрил. Пробвайте нещо от сатен. Гладката структура не безпокои косата и тя се плъзга лесно, предотвратявайки възможното наелектрезиране.

Лак за коса

Не оставяйте без лак за коса или метален гребен тази зима. Те са идеални придружители за опитомяване на гривата ви през студените месеци. Просто напръскайте металния гребен с лак за коса и срешете от корена до върховете косата си. Лака за коса ще помогне за укротяване на всякакви къдрици без ефекта на бухването. В допълнение, самият метален гребен помага да се премахне статичното зареждане от косата ви, защото електричеството ще бъде прикрепено към метала, а не към косата ви.

Балсам

Истинският балсам за коса трябва да е истински приятел през зимата. Използвайте го редовно.

Правилния шампоан

През зимата косата се дехидратира от ветровито време и вътрешното отопление, което прави въздуха сух. Най-засегнати са кожата и косата. За коси, които са станали сухи и груби, един супер хранителен овлажняващ шампоан, съдържащ гела от алое вера, е идеален. Той може да бъде изключително полезен за съживяване и минимизиране на електрификацията. Обърнете внимание на възможностите с арганово масло. То ще насити изтощената коса с хранителна влага.