Въпроси, които ви е срам да зададете на вашия гинеколог

Събрахме всички неудобни въпроси, които някога сте искали да попитате вашия гинеколог и техните отговори за секса, миризмата на тялото и проблеми с пикочния мехур.

Как изглеждам “отдолу”

Много пациенти са твърде нервни, за да задават неудобни въпроси за своите вагини, но са сигурни, че те са напълно нормални.

“Жените често идват за да питат дали са” нормални “- дали срамните им устни са твърде големи, прекалено малки, криви или различни? Жените не разбират големите анатомични вариации в тялото ни, извън теглото, цвета на очите и цвета на косата. Нашите гениталии не са различни и няма “добри” или “лоши” или необичайни. Това доведе до редица козметични хирургически практики, които игнорират нормалните вариации и се опитват да създадат илюзията за идеална анатомия. Аз дори ще споделя “Великата стена на вагината” – уебсайт, показващ снимки на много различни вагини, така че жените да могат да разберат, че вариациите са много. “

– д-р Джейн А. Конрай

Истината за чувствителните зърна

“В зърното има хиляди нервни окончания. Много жени смятат, че могат да бъдат по-чувствителни преди началото на месечния им цикъл, но някои жени просто имат ултра чувствителни зърната през цялото време. Така или иначе е напълно нормално и не е знак, че нещо не е наред. “

– д-р  Алисън Хил, Гийн в болницата” Добър Самарянин “в Лос Анджелис и съавтор на Ultimate Guide of The Mommy Docs за Бременност и Раждане.

Болезнен секс

“Въпросите за секса автоматично се категоризират като неудобни въпроси, но говоренето за вашата сексуална история с вашия гинеколог ще ви помогне да имате по-добро сексуално здраве и опит. Въпреки това, ако изпитвате болка, може да играе роля както физическите, така и емоционалните фактори, например инфекция може да причини възпаление на вагиналните тъкани или сухота, водещи до болезнен полов акт. Разберете дали партньора е достатъчно възбуден, дали се чувства добре? Използването на лубрикант по време на секс може да бъде много полезно. ”

– д-р Октавия Канон

“Мръсни периоди”

“Използвайте менструална чашка (трябва да я махнете по време на секс) и поставете кърпа под себе си, за да направите процеса по-малко кървава!”

– д-р Сери Рос

Вагинално течение

“Жените са особено смутени да попитат за вагиналното течение, защото мислят, че това означава, че имат лоша хигиена – но това не е така! Много неща могат да повлияят на цвета, консистенцията и миризмата на вашето течение, включително сексуалната активност, навиците на червата и пикочния мехур. От локални кремове, смазващи вещества или овлажнители, използване на презервативи, скорошни антибиотици, сапуни или прахове, както и времето от месеца, което е напълно нормално и не е признак на заболяване, инфекция или рак или трудно за лечение, така че не трябва да се страхувате да го обсъдите с Вашия лекар. “

– д-р Диана Битнър, Медицинска група “Спектър Здраве”, Женска здравна мрежа

Мастурбацията

“Добрата новина е, че не можете да прекалите с мастурбирането, освен ако това не започне да нарушава ежедневието и отговорностите ви”.

-Д-Р. Рос.

Вие също няма как да правите прекалено много секс. В допълнение към подобряването на настроението и намаляването на талията, сексът дори може да ви помогне да живеете по-дълго, според скорошно проучване.

Оргазма и бременноста

“Свиването на маточните тръби и вагинални контракции, свързани с оргазъма, могат да помогне на сперматозоидите малко, но сперматозоидите са доста добри, когато се движат, на където трябва”.

-Филип Ченет, репродуктивен ендокринолог от Студентски център за плодородие, Сан Франциско.

Не искам деца

Това дори не трябва да се счита за смущаващ въпрос.

“Родителството е една от най-важните работни места на планетата, но то не е за всеки, това е такова важно решение и никой не е в състояние да преценява личните ви избори, всеки има различен път в живота”

– д-р Октавия Канон

Нуждаете се от вибратор за да получите оргазъм

“За много жени, оргазмът с вибратор е единствения начин да стигнат до него. Важно е да комуникирате какво ви харесва в леглото и какво ви вълнува, за да можете да имате сексуално удовлетворяваща връзка с партньора си. “

– Д-Р. Рос.

Секс играчки

“Когато се използват по време на консенсуална любов, сексуалните играчки могат да подобрят преживяванията.Експериментирането може да бъде стимулиращо и по никакъв начин не означава, че сте извратени. Разбира се, играчките трябва да бъдат чисти и не потенциално опасни.Също така е много важно да се премахне всяка играчка от влагалището след секс. Като цяло играчките в аналния канал са потенциално опасни, тъй като могат да увредят червата и да причинят сериозни усложнения.”

-д-р Брустило

Мирише “там долу”

“Здравословната и чиста вагина има определен естествен аромат и вкус, който не бива да бъде неприятен, ако вие или вашият партньор забележите офанзивен, рибешки, дрожден или неприятен мирис, посетете вашия гинеколог, за да изключите инфекция. Лук, брюкселско зеле и червено месо могат да създадат различна миризма във влагалището. Пушенето, алкохолът и кофеинът също влияят върху миризмата и вкуса на влагалището.”

– д-р Рос

Секс по-късно в живота

Не смятайте това за неудобен въпрос. Вашият лекар е тук, за да ви помогне!

“Вагиналната сухота по време на секс често е резултат от ефекта на недостатъчния естроген върху вагиналната стена и е доста често срещана при менопаузата. Има разнообразие от потенциални лечения, включително лубриканти, локално естрогенно лечение на влагалището (под формата на кремове, вагинални хапчета или вагинален естрогенен пръстен) и орално естрогенно хапче, което е насочено основно към вагиналната обвивка, без да стимулира други тъкани като гърдите.” 

-д-р Брустило

Проблеми с пикочния мехур

“Средно жени чакат от пет до седем години да кажат на своя гинеколог за здравни въпроси, свързани с чувствителен пикочен мехур, тъй като са много срамежливи или уплашени, но повечето лечения днес не изисква хирургическа намеса. Лекарствата са втора линия на лечение и ако е необходима операция, процедурите са много инвазивни в много случаи.”

– д-р Маче Сейбел, професор в Медицинското училище в Университета в Масачузетс и автор на The Estrogen Window.

Няма интерес към секса

“Най-често срещаният сексуален проблем за жените е загуба на сексуално желание. Те обикновено са доволни от връзката си и нямат здравословни проблеми или психиатрични проблеми, които биха били очевидна причина. Те се страхуват, защото не знаят какво причинява проблема, тогава те се отчайват. Жените искат да “искат” – те искат желанието си обратно и говоренето с Вашия лекар е най-доброто, което можете да направите. Не страдайте в мълчание – има много възможности да ви помогнем. ” 

– д-р Шерил А. Кингсберг, началник на отдела, ob-gyn Behavioral Medicine в Университетските болници Case Medical Center и професор по репродуктивна биология и психиатрия в Университетска гимназия “Уест Уестърн”

Забременяване по време на цикъл

“Ако имате кратък интервал между всеки менструален цикъл, което означава, че овулирате рано в цикъла, можете да забременеете. Например, сперматозоидите живеят в продължение на три дни, така че ако правите секс на шестия ден от Вашия период и овулатите в ден 9, Вие може да забременее. “

– д-р Рос