Топ 15 причини защо е по-добре да си жена

Ето го топ списъка:

1. По-висок праг на болката

Жените раждат и има много малко събития в живота, които съперничат на това ниво на болка. Жените естествено имат по-висока толерантност към болката не само, поради тази причина.

2. По-дълъг живот

Статистически е доказано, че по-голямата част от жените живеят по-дълго от мъжете. Жените просто са склонни да се разболяват по-малко и да имат по-дълъг живот.

3. Те могат да се прегръщат помежду си

Жените имат социално разрешение да прегръщат своите приятелки, без да се притесняват какво мислят хората. Не е голяма работа за жените да изразяват обич един към друг и те могат да бъдат отворени за чувствата си, без да изглежда странно.

4. Те могат да плачат

Жените имат социално разрешение да плачат публично. Жените са много по-свободни да изразяват своите емоции, отколкото мъжете. Когато мъжете плачат понякога, те се възприемат като по-слаби или по-малко мъжествени. Това не е така за жените.

5. Женски нощи

Няма мъжки нощи, когато алкохола е на половин цена. Някои фирми имат специални разпродажби или събития за дами. Много места предлагат и дамски бонуси като безплатни мезета или места с предимство.

6. Те могат да използват грим

Мъжете са ограничени с лицето, което родителите им са завещали. Жените имат способността да променят външния си вид с грим и различни прически. С модерните изобретения на грима като контурни комплекти, жените могат да направят съвсем ново лице. Гримът е огромна част от живота на жената и намирането на точната марка е много важно.

7. Повече дрехи, от които да избирате

Когато става въпрос за модата, жените определено имат предимство. Мъжете обикновено не могат да носят поли, освен ако не са келти. Жените имат достъп до много по-моден избор.

8. Раждане

Само половината от населението има властта и оборудването да даде живот на друг човек, чрез тялото си. Това чудо на природата е достъпно само за жените. Тогава те получават крайната привилегия да се наричат “мама”, която е магическа дума.

9. Чантата

По-голямата част от жените носят чанти, в които могат да държат множество предмети. Ако имат нужда от разни неща, слънцезащитни кремове или ментови бонбони, жените могат да си ги осигурят от дълбините на чантата. Чантите също могат да се използват като модни аксесоари, като купувате различни цветове, марки, стилове като Louis Vuitton, Gucci и Chanel!

10. Без оплешивяване

Мъжката плешивост е състояние, което преследва мъжете и причинява на много от тях загуба на косата. Жените са напълно неподправени към това поради втората си X хромозома, която предпазва от плешивост.

11. Те могат да видят по-комплексни цветове

Жените обикновено имат засилени сетива, които могат да открият малки разлики, а това се отнася за виждането на цветове. Жените могат да видят повече различия в нюансите и цветовете, отколкото мъжете, което ги изпраща крачка напред във всяка кариера или хоби, включващи цветове като декорация на интериора.

12. Комуникационни умения

Частта от мозъка, която отговаря за комуникацията, е по-голяма при повечето жени, отколкото при мъжете. Жените са склонни да могат да комуникират и да се разбират помежду си по-добре не само чрез реч, но и чрез изразяване на лицето и емоциите. Това може да помогне на жените да бъдат по-продуктивни на работното място или в отношенията. Жените могат също така да използват по-ефективно различни канали за комуникация, като електронна поща, SMS или директни съобщения.

13. Първо жените

В случай на спешност жените и децата се спасяват на първо място, което прави шансовете за оцеляване много по-високи. Също така има хубавата обществена практика за задържане на врати за дами и друга любезност, предоставена на жените.

14. Да си останеш у дома

Жените имат много възможности в съвременния свят; да градят кариера, да създадът семейство и да пътуват по света. Ако жените искат да работят от дома си или да бъдат момчета, остават вкъщи, това е много приемлива роля. Домашните татковци често получават много неудобни въпроси и са много по-редки.

15. Те получават повече цветя

Независимо дали са развълнували потенциален ухажор, печелят награда или изпълняват някакъв перформанс, жените са склонни да получават повече цветя, което е наистина приятно и винаги повдига духа ни.