Тенденции при грима и визията на една дама – Есен/ Зима 2013/ 2014

Червени, пурпурни устниred lipstick

Тази есен гримът акцентира главно върху устните. Този сезон те са кадифени, с рубинено-червен, кафеникав нюанс. Кърваво червените устни отново са много актуални. Те трябва да изглеждат матирани, плътни и добре оформени. Как да получите този външен вид: очертайте устните си молив, за да създадете сърцевидна форма на устните си. След това нанесете червилото си с помощта на четчица, за да приложите цвета правилно и равномерно. Изберете гланц за устни в кафеникаво-червен нюанс и го нанесете в центъра на устните си. Избягвайте прекалено гланцирани червила, наблягайте върху колкото се може по-матирани тонове.

Дебели, естествени вежди

Този сезон тенденцията е за дебели и гъсти вежди. Именно затова избирайте молив за вежди в по-тъмен нюанс. Нанасяйте молива докато напълно запълните празнините. Поддържайте веждите си естествени, колкото е възможно в по-естествена форма.

Плътна очна линия

Тази есен очната линия е задължителна. ‘Котешкият’ поглед е изключително модерен. Избирайте очна линия в по-тъмен нюанс – кафяв или черен. Прилагайте я на долните и горните клепачи, като комбинирате с опушен грим. Нанасяйте и тънка линия, която да започва от вътрешния ъгъл на окото.

‘Опушени’ очиsmokey eyes

Както вече споменахте, опушеният грим е много актуален. Акцентирайте върху очите, но използвайте по-меки и топли нюанси. Избирайте матови цветове, като кафяво, бежово, розово, а за по-забавен външен вид – меден, зелен, син или червеникав цвят. Започнете с нанасянето на сенки за очи върху целия клепач, дори и под веждите. Нанесете по-тъмния тон във вътрешната и външната част на окото. Матови зелени, сини и жълтеникави сенки за очи, в съчетание със сребърна или златна очна линия, биха били перфектни за дами с по-светла кожа. Златният и карамелен нюанс също са един от актуалните цветове при сенките за очи.eyeshadow

Пухкави мигли

Дългите, гъсти мигли се завръщат на мода. Нанасяйте черна или кафява спирала, която да оформи очите Ви, като се концентрирате най-вече върху външните ъгли. Нанасяйте няколко слоя от спиралата. Вариант е да започнете възможно най-близо до корените на миглите, с което ще създадете по-драматичен ефект. Не забравяйте да нанасяте спирала и върху долните си мигли. Освен това е от значение и преди нанасянето на спирала, да ги извиете.

Перфектно матирано, свежо лице

Използвайте по-леки формули на фон дьо тена, който да допълва Вашия цвят. Матовите фон дьо тени напоследък са изключително популярни, тъй като премахват лъскавината на лицето. Потърсете богати кафяви или розово нюанси, чрез които да предадете лек цвят на бузите.