Съвети при избора на булчинска рокля

Една от най-големите дилеми, пред която ще бъдете изправени, когато сватбеният ден наближи, е избора на булчинска рокля. Процесът на пазаруване на булчинска рокля може да бъде приказно приключение, но също така може да бъде стресиращ кошмар, особено когато булката започва пазаруването преди да е уточнила много от останалите детайли по сватбата.

Може да сте имали ясна представа за булчинската си рокля, когато сте били на 5 години, но сега нещата съвсем не изглеждат толкова прости и ясни. От друга страна със сигурност имате представа какво НЕ искате да облечете или в какъв модел ще се чувствате странно. Най-важното е да се отпуснете и да не забравяте, че има толкова много магазини за булчински рокли, така че и Вашата е някъде там, просто трябва да я намерите.

Кога да започнете с търсенето на булчинска рокля?

Дайте си достатъчно време за проучване и планиране на нещата. Правилото е, че трябва да сте поръчали роклята си поне 6 месеца преди сватбата. Ако не разполагате с толкова време, трябва да организирате нещата по приготовленията за сватбата по-експедитивно и да се отдадете на търсенето на Роклята. В днешно време има много сватбени агенции, които могат да Ви спестят доста ядове и притеснения, така че да имате повече време за избора на роклята и другите важни подробности около празненството.

Булчински роклиПланиране

Отделете време за да изберете основните детайли около булчинската рокля. Ето и няколко ориентировъчни въпроса, от които да започнете:

  • Къса или дълга рокли предпочитате?
  • Кой нюанс на бялото Ви харесва?
  • Дали изобщо искате роклята Ви да е бяла?
  • Какъв тип да бъдат ръкавите на роклята (дълги, къси, без ръкави, с бухнали ръкави)?
  • Свободно падаща или с обръчи да бъде роклята?
  • Класически модел или нещо по-нетипично?

След като си отговорите на тези въпроси, вече ще имате малко по-ясна представа какво точно търсите.

Комфорт

Красотата на роклята Ви със сигурност е от голямо значение за Вас, но не забравяйте, че освен това тя трябва да Ви бъде удобна. Замислете се, че ще прекарате много часове облечена с нея и ако нещо постоянно ви се забива в ребрата, едва ли ще Ви накара да се чувставте добре. Предстоят ви много танци, приятни емоции, позиране за снимки, така че не подценявайте този фактор.

Булчински роклиРокля, според фигурата Ви

Помислете с кои рокли от гардероба Ви изглеждате добре и с кои не се харесвате. Обърнете внимание на роклите, които са Ви удобни и се чувствате красива, след това търсете булчинска рокли с подобни линии. Догорете се с магазина, от където ще си купите роклята, за възможни корекции по нея.

Парите

Най-скъпия модел булчинска рокля не е непременно най-добрия. Според възможностите Ви си определете една максимална сума, която сте готови да платите за роклята. Ако не разполагате с много средства, можете да преправите роклята на майка си (това ще бъде голяма чест за нея), да потърсите рокля в eBay или да вземете рокля под наем за един ден. Ако сте скрит талант и можете да рисувате, опитайте да направите сами модела на роклята си. Все пак никой не може да ви разбере по-добре от Вас самите.

Булчински роклиПреди всичко не забравяйте, че това е Вашият сватбен ден. Облечете това, което Ви е удобно и Ви прави щастлива. Забавлявайте се истински, както на самото празненство, така и при приготовленията свързани с него, защото веднъж в живота Ви се случва да сте булка (по възможност е добре да е веднъж).

Можете да ни изпратите снимки от Вашата сватба, както тук така и в страницата ни във Фейсбук.