Странни трикове за красота, които наистина действат

От колежки, приятелки или познати сме чували понякога доста нелепи съвети за красота, които звучат прекалено прехвалени (а понякога налудничеви) за да са истина. Но няма по-хубаво чуство от това да намерите трик, който наистина върши работа. Сега ще ви представя някои от любимите ни трикове, помагащи при често срещани проблеми с разкрасяването.

Лъжицата предпазва от изцапване със спирала

 

1.За да избегнете отпечатъка на спиралата върху клепачите си, задръжте пластмасова лъжица над клепача, докато нанасяте спиралата. Така лъжицата ще обере излишъка, които щеше да попадне на клепача и да развали всичко.

 

Картофите помагат за подпухнали очи.

 

2.За подпухнали очи – обелете един картоф и го разрежете на две. Задръжте картофените половинки на очите си за около 10 минути, очите Ви ще се охладят и видимо умората ще изчезне.

 

3.Ако забележете появата на целулит, използвайте утайка от кафе. Кофеинът стимулира клетките на кожата. Използвайте утайката като скраб за тяло и има шанс да се отървете от най-големия враг на жените.

Утайка от кафе помага срещу целулитМаска за коса с майонеза.

 

4.Имате крещяща нужда от подхранване на косата? Вземете майонеза от хладилника и намажете косата си. Стойте така около 20 минути, за да засилите ефекта можете да използвате сешоар, така че топлината да активизира майонезата още повече.

 

 

Поява на мехурчета по лака за нокти

5.Случвало ли ви се е лакът за нокти да изсъхне с мехурчета в него? Това се дължи на мястото, където държите лаковете си за нокти (на твърде топло). Съхранявайте лаковете в хладилника и няма да имате проблем с мехурчетата.

 

6. Нови обувки – независимо колко са красиви и удобни, докато ги пробвате в магазина, винаги има шанс те да ви направят мазоли. Намажете с вазелин областите по стъпалата си, където има най-много триене с обувката, това ще Ви предпази от болезнените и неприятни мазоли.

Вазелин срещу мазолиОтстраняване на брокатения лак

 

7.Брокатеният лак за нокти е цял кошмар, когато решите да го изчистите. Ето и решеништо напоете памук с лакочистител, увиите около всеки нокът памука и отгоре запечатайте с алуминиево фолио. Стойте така 5 минути и след това ще видите магията.

 

 

Имате ли изпробван трик за красота? Споделете с нас в коментарите!