Само 1/4 чаена лъжичка хималайска сол – лек за мускулни болки, токсини и коремни мазнини

Със сигурност сте чували за невероятните предимства на хималайската сол, но тази древен вид сол е много по-силна, отколкото сте си представяли!

Тя се добива от Хималайските планини в Непал, Мианмар, Китай и Индия. Кристализираните солни лехи в Хималаите били покрити с лава преди два милиони години, така че солта останала свежа и чиста от всякакви влияния.

Всъщност тя е най-чистата форма на морска сол и предлага невероятни лечебни свойства, поради многобройните важни минерали, които съдържа. Тези минерали работят в синхрон с натрий и третират и предотвратяват различни здравни проблеми и заболявания.

Ето най-важните неща, които трябва да знаете за тази сол:

Хималайската розова морска сол е богат източник на над 80 важни минерала, като магнезий, стронций, бромид, калий, сулфат, борат, флуорид и бикарбонат.

По този начин тя укрепва костите, хидратира тялото, регулира електролита, течността и баланса на pH, ускорява метаболизма, засилва кръвообращението, предотвратява мускулните крампи, повишава либидото, забавя стареенето и прочиства организма от химикали, токсини и тежки метали.

Тази сол идва от соленото водно тяло, но е в най-чистата си форма. Хималайската сол съдържа естествено образуващ се йод и въпреки, че съдържа същите компоненти като морска сол, кристалната й структура намалява съдържанието на натрий.

От друга страна, трапезната сол се обработва и от нея се извличат почти всички минерали, които съдържа, химически избелена и изложена на високи температури, които разрушават нейната структура. Тя не може да се разтваря в тялото, точно както не може да се разтвори в храната и йодът, който съдържа, е изкуствено добавен.

Хималайската сол може да се добави към вашата храна и можете да се насладите на вкусни и здравословни зеленчуци, риба и месни ястия. Освен в кухнята, можете да използвате тази сол за:

Вани

Ако добавите малко количество сол във ваната и се накиснете в нея за известно време, ще оптимизирате нивата на минералите в тялото, ще детоксикирате системата и ще успокоите мускулната болка.

Пречистване на въздуха

Хималайските кристални скални лампи са един от най-ефикасните начини за естествено почистване на въздуха и облекчаване на дихателните проблеми.

Украса

Поставете стъкленица с хималайска сол в хола, за да го декорирате и да пречистите въздуха.

Освен това ви съветваме да опитате следната вкусна рецепта за марината за  пилешко и свинско месо с Хималайска сол:

Съставки

85 гр. хималайска сол
85 гр. захар
Една супена лъжица лимонена кора (настъргана)
1 галон вода

Подготовка

Сварете водата и добавете съставките. Бъркайте, докато солта се разтвори напълно. След това оставете да се охлади за около 6 часа. След това мариновайтепилешкото или свинското месо в получената смес за 6-8 часа, охладете го в хладилника за няколко часа и го изпечете!