Пози за зачеване

Има много фактори, които влияят върху способността на организма да зачене здраво бебе.

Такива са например: здравословното хранене, редовните занимания със спорт и, разбира се, правилните пози за секс.

За двойките, които планират да станат родители, темата за подготовката за зачеване е по-актуална от всякога. Независимо от голямото количество информация, понякога е много трудно да отсееш онова, което не само ще ти помогне по пътя към забременяването, но и ще ти разкрие малките тайни! За това кои пози в секса са подходящи за зачеване и доколко организмът ти е готов да приеме новата роля, ще ти помогне следният материал.

Мисионерската поза

Мъжът е отгоре

Най-популярната секс поза. Смята се, че най-подходящи за забременяване са хоризонталните позиции, когато се отделя най-голям брой сперматозоиди и те попадат точно „в целта” – в шийката на матката, продължавайки по пътя към зачеването. Разбира се, при тези условия точно „мисионерската” е перфектният вариант.

Кучешката

Мъжът е отзад

Тази поза не само възбужда партньорите, но и улеснява забременяването! Обяснението е просто: при Кучешката се увеличава дълбочината на проникването на пениса, тоест сперматозоидите също по-бързо попадат в шийката на матката. А повдигнатите бедра на жената не позволяват еякулантът веднага да „избяга” от влагалището.

Висш пилотаж

Мъжът отгоре

Задължително трябва да включите „Висшия пилотаж” с дълбоко проникване в сексуалното си меню! Първо, тази поза позволява партньорът да получава множествени оргазми, а също и увеличава остротата на усещанията. И второ, оргазмът и подходящата позиция повишават шансовете да заченете бебе.

Десертна лъжичка

Поза настрани

„Десертната лъжичка” позволява на партньорите не само да се сближат още повече и да усещат другия до себе си, но и да контролират темпото и дълбочината на проникването. Освен това в тази поза любимият мъж може максимално да се доближи до шийката на матката – това ще позволи на спермата след оргазма да се задържи по-дълго във влагалището.

Паяжина

Поза настрани

Понякога си струва малко да попромениш положението – и стандартната секс поза от „Камасутра” ще донесе съвършено нови усещания и на двама ви. Например, когато правите любов настрани, можеш да обгърнеш крака на партньора с краката си и силно да извиеш гърба си. Тази проста хитринка ще позволи на мъжа да прави по-дълбоки фрикции и ще засили триенето.

Разбира се, позите съвсем не са най-важното в информираната подготовка за бременност. Трябва да подготвиш организма си преди толкова отговорно начинание, да нормализираш начина си на живот и да изключиш всички вредни навици, които могат да попречат на вашата двойка. Накратко – правилното хранене и добавки са точният начин да укрепиш организма си.

Източник: cosmopolitan.bg