Помощници за маникюр, които не знаем, че притежаваме

Без дори да подозирате, някои предмети от Вашия дом, могат да Ви помогнат да си спретнете страхотен маникюр. Всички сме виждали безбройните четки, инструменти и най-различни джаджи при маникюристите, но някои от тях притежаваме вкъщи, без дори да си даваме сметка за това.

Тензух или марли за мрежичка на маникюраМарли / тензух

Да, онзи плат, с който баба ти прави извара, може да се окаже съкровище в света на ноктите. Лакирайте ноктите си, както обикновено и изчакайте да изсъхнат. След това лакирайте и малка част от тензуха и внимателно я долепете до един от ноктите си. Ще получите красиво изрисувана мрежичка. Ефектът може да се постигне и марли.

Тиксо

Използвайте главно хартиеното тиксо, защото то не е толкова силно лепкаво, каквото е обикновеното. С лекота ще постигнете правилни линии, различни геометрични ефекти, както и прецизен френски маникюр.

Тиксо за създаване на геометрични фигуриКарфица и молив

Най-финните детайли са трудни за изпипване, дори и със специалните четки. С помощта на карфица и молив с гумичка на върха, можете да си създадете един страхотен инструмент за точки. Според това, колко големи искате да са точки, изберете големината на главичката на карфицата. След това просто забийте острата и част в гумичката на молива и започвайте да правите точки, точки, точки.

Инструмент за точки от карфици и моливСъздаване на окръжности със сламкиСламки

Пластмасовите слами са идеални за създаването на кръгчета по ноктите. Капнете капка лак на един лист, потопете сламката в капката и след това я долепете до един от ноктите си. Можете да си правите различни цветове окръжности и да се забавлявате.

Букви върху нокъта с помощта на вестник.Вестник

Изрежете малки парченца вестник, намокрете го и го сложете на вече лакирани нокти. Изчакайте няколко минути и буквите от вестника ще се отбележат на ноктите Ви.

Споделете Вашите тайни инструменти с нас!