Небрежен кок за начинаещи и напреднали

Прическата, която ни спасява в дни на неволи за косата ни, независимо дали сме на вълна средна дължина или Рапунцел, е небрежният кок.

Няма по-фасулско стилизиране – правим конска опашка, усукваме опашката около ластика, с който сме фиксирали косата, и запазваме формата с фиби или фуркети. И ако някой кичур се е измъкнал, леко стърчи или се подава от кока – нямаме никаква драма, колкото по-небрежно, толкова ни е по-чаровно и удобно.

Носим небрежния кок ниско до тила или обратното – високо, високо над него.

Ако сме в настроение, можем да се захванем и с малки предизвикателства в разкрасяването му – плетем плитки или оформяме опашката под формата на панделка.

Имаме десетки възможности да придадем нов прочит на добре изпитаната прическа само с помощта на няколко допълнителни аксесоара.

Заиграваме се с шалове и ги увъртаме около самия кок или ги носим вместо диадема. Шарени или моноцветни – най-добре ги редувайте и придайте на лятото още малко живец.

Грамадните и ултрамомичешки панделки, за които вече ви разказахме, също пасват в картинката с финес и намигване. Отново разполагате с пълна свобода на въображението къде да ги поставите в косата.

Небрежният кок е универсалният ни жокер какво да правим с косата си, когато нямаме много време, но искаме да изглеждаме ефектно, както и да се справим с прическата си без допълнителна грижа в продължението на деня. Спираме се на него, когато отиваме на тренировка, но пак му гласуваме доверие и за парти, или просто градска разходка.

Когато искаме да му придадем по-елегантна, по-софистицирана нотка, просто приглаждаме косата с повече усилие и придаваме обем на самия кок с малко топиране или впръскване на текстуриращ спрей в основата на опашката. Аксесоарите за коса от кадифе или пък фибите, украсени с проблясващи камъчета завършват програмата ни в стилизирането.

Ако искате косата ви да издържи цял ден на слънце, танци и всякакви препятствия – небрежният кок отново е насреща, за да ви остави на спокойствие да превземате всяка песен и движение.

Лентите за коса, покрити с цветя и цветни мъниста са в задължителната листа с най-добрите ви фестивални попълнения.

Ако предварително накъдрите косата или поне я изсушите с дифузер, ще придадете на кока съвсем различен обем и визия. Експериментирайте, тествайте и опитвайте каквито техники ви хрумнат. Фантазията няма граници, възможностите за косата ви – също.

Текст: Fashion Inside

Снимки:Bloglovin, Anette Hovland