Най-добрите места за плаж през ноември

Ноември може да е месецът на дебелите пуловери, течащите носове и все по-осезаемия мирис на зима, но това изобщо не означава, че ходенето на плаж и къпането в морето е нещо невъзможно.

Само трябва да знаете в коя част на света градусите са достатъчно високи и условията са подходящи за една истинска лятна ваканция.

Възможности за това има в най-различни посоки, а една от достъпните дестинации дори не е толкова далеч от нас. Ето къде можете да си ъпгрейднете вече избледняващия тен и да се порадвате истински на слънцето преди да е станало време за Коледа.

Тихоокеанското крайбрежие на Мексико се радва на температури до 31 градуса през ноември, когато е и началото на сухия сезон.

Звездата на региона е Бандерас Бей – 42-километрова пясъчна ивица със златен пясък, какъвто има сякаш само по пощенските картички.

Средна температура през ноември: 25 градуса по Целзий

Средно количество валежи през ноември: 22 мм

Средно време светла част на денонощието: 10 часа

Ако искате да усетите истинския живот на местните жители на Виетнам, остров Фу Куок е едно от бижутата на Югоизточна Азия, което ще ви зарадва изключително много.

Освен плажовете и националните паркове, там можете да посетите също ферми за перли, рибарски селища нощни пазари. Освен това можете да комбинирате разпускаща плажна почивка с обиколка в същинската част на Виетнам. Можете дори да съчетаете посещение не две страни едновременно като включите пътуване до Камбоджа и световноизвестните храмове Ангкор Ват.

Средна температура през ноември: 28 градуса по Целзий

Средно количество валежи през ноември: 10 мм

Средно време светла част на денонощието: 9 часа

Средиземноморското чудо Кипър е благословено с почти целогодишно слънце, като през ноември температурата стига до 23 градуса.

Островът е осеян с малки и тихи местенца като плажа Наси, където можете да си организирате приказно бягство от натовареното ежедневие, и големи и шумни курорти като Пафос, където развлеченията нямат край – винени турове, водни спортове, посещения на древни места. Разположението му е особено удобно за европейските туристи.

Средна температура през ноември: 20 градуса по Целзий

Средно количество валежи през ноември: 66 мм

Средно време светла част на денонощието: 7 часа

Република Кабо Верде (Зелени нос) се къпе в слънце 365 дни от годината.

Архипелагът от острови на запад пт бреговете на Африка не само се радва на карибски климат, но и предлага уникално смесица на култура и кухня от Африка, Бразилия и Португалия. Сал и Боа Виста са най-популярните острови за туристи. Сал се движи на по-бавни обороти и прекрасен вариант за тотална смяна на обстановката и тих отдих. Пясъкът там е снежнобял а покрайбрежието има много живописни градчета като Санта Мария. Боа Виста пък съчетава приказни плажове с вулканични пейзажи, които чакат да бъдат изследвани.

Средна температура през ноември: 26 градуса по Целзий

Средно количество валежи през ноември: 9 мм

Средно време светла част на денонощието: 7 часа

С рома, регето и разнообразието от приключения, Ямайка е идеалното място да смените зимните температури с карибско слънце.

Градусите през ноември се движат около 28 – идеални за тези, които не обичат да излизат от водата, незавсисимо дали в морето или басейна. Насочете се към Негрил – на запдния бряг на Ямайка, с дългия си 7 мили плаж, или Монтего Бей като начална точка за безброй приключения като изкачване на водопадите на река Дън, посещение на къщата на Боб Марли или спускане с шейна от планината.

Средна температура през ноември: 26 градуса по Целзий

Средно количество валежи през ноември: 39 мм

Средно време светла част на денонощието: 8 часа

Към списъка с предложения смело можем да добавим плажовете в южната част на Австралия – Бонди бийч, Байрън Бей, Нуса, Уайтхевън.

По бреговете на Индийския океан през ноември можете да събирате тен по плажовете на Индия (Гоа), Мавриций, СейшелитеМианмар и Оман. В Южна Африка най-подходящ за посещение по това време е шумният град Дърбан или спокойните уединени плажове като Найчърс Вели (Nature’s Valley). Идилично място за слънчева почивка е и Мадагаскар.

Във водите на Атлантическия океан можете да се потопите от остров Флорида Кийс – любимо място на много америкаци. Друга популярна дестинация са Канарските острови. Кемпс Бей в Южна Африка предлага красиви пейзажи и лесен достъп до столицата Кейп Таун, но по това време водата вече е студена. Същото важи и за най-известния плаж в света – Копакабана в Бразилия, където обаче и цените са много по-ниски от силния сезон.

Горещо слънце, корали и топъл ноември предлагат курортите по Червено море в Египет и Израел.